Arts & Design

V-aţi dorit vreodată să vă plimbaţi prin toată lumea şi să fiţi plătit pentru aceasta? Pentru un tânăr de 26 de ani visul a devenit realitate

19 feb 2012 824 afişări de Paul Comsa
Din aceeaşi categorie
V-aţi dorit vreodată să vă plimbaţi prin toată lumea şi să fiţi plătit pentru aceasta? Pentru un tânăr de 26 de ani visul a devenit realitate

Să dai mâna cu cel mai puternic om din lume, să guşti din cea mai mare îngheţată din lume sau să te fotografiezi cu cel mai mic automobil din lume sunt ceva obişnuit pentru Mike Janela, tânărul de 26 de ani care face parte din echipa judecătorilor pentru recordurile mondiale Guinness, scrie Business Insider.

În calitate de şef al unei echipe de jurizare şi administrare a recordurilor, Mike Janela străbate lumea în lung şi în lat pentru a omologa şi înscrie tentativele de depăşire a recordurilor mondiale. La numai 26 de ani, Janela este deja unul din angajaţii experimentaţi ai publicaţiei Guinness. Absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Syracuse, Janela a jucat baseball în ligile inferioare din Carolina de Nord înainte de a se muta în New York pentru a prelua funcţia de judecător la Guinness.

"Nici nu ştiam ce presupune munca aici, ci doar îmi aduceam aminte de obsesia pe care toată lumea o avea pentru carte în şcoala generală", rememorează Janela începuturile carierei sale.

Deşi meseria pare foarte tentantă la prima vedere, sunt puţini cei care trec testele multiple pe care le dau timp de trei luni înainte să fie angajaţi de companie şi să fie trimişi în teren.

"Cea mai bună cale de a învăţa cum să jurizezi o astfel de competiţie este să ai cât mai multe experienţe în teritoriu", apreciază Janela.

Din fericire pentru Janela, el se consideră o persoană sociabilă care se simte confortabil în faţa mulţimii deoarece adesea trebuie să anime masele înainte de stabilirea unui nou record mondial. Există însă numeroase momente în care recordurile nu sunt depăşite. Din cele peste 50.000 de tentative anuale, doar circa 1.500 se finalizează cu succes.

"Oamenii înţeleg că recordurile trebuie să fie oficiale şi precise, altfel nimeni nu le va lua în serios", explică tânărul judecător Guinness.

Anul trecut, Janela a călătorit în peste 80 de locaţii, din Tokio până în Argentina. În timpul verii tentativele de depăşire a recordurilor mondiale se înmulţesc şi fiecare membru al echipei de 20 de persoane călătoreşte în străinătate de cel puţin două ori pe lună.

"Peste tot găseşti poveşti interesante care te pot inspira într-un fel sau altul", concluzionează Janela.

Guinness World Records este o carte de referinţă publicată anual care conţine o colecţie de recorduri mondiale, din care fac parte atât performanţe umane, cât şi lucruri extreme ale lumii naturale.