Auto

Un sfat simplu pentru şoferi pentru reducerea accidentelor, de la una din cele mai mari companii de curierat din lume

18 sep 2015 7230 afişări
Din aceeaşi categorie

Cu o flotă de 96.173 de maşini, dube, tractoare şi motociclete, UPS este unul dintre cele mai eficiente servicii de curierat din lume, care pune  foarte mare accent pe siguranţa şoferilor şi a coletelor transportate, scrie Yahoo News.

Supraveghetorul de dispecerat de la UPS,  Matthew Frost, a oferit cateva sfaturi de condus, pe care le aplică şi una din cele mai bogate 500 de companii din lume cu şoferii proprii.

“Mulţi manageri şi supraveghetori de la UPS îşi învaţă copiii să conducă în acelaşi mod în care învăţăm noi şoferii să rămână în siguranţă pe şosele”, a spus Frost.

După şase ani de condus un camion, Matthew acum alege rutele pentru şoferi după un criteriu simplu: “când gândim rutele, încercăm să alegem variantele în care şoferii iau cât mai multe viraje la dreapta”.

Studiile companiei arată că virajele la dreapta nu sunt numai mai sigure, dar şi mai eficiente. Prin alegerea traseelor şi eliminarea timpului petrecut la semafoare pentru a se încadra să vireze la stânga, şoferii UPS au câştigat peste 98 de milioane de minute pe care altfel le-ar fi pierdut aşteptând degeaba.

Un alt sfat dat de supraveghetorul UPS este ca şoferii să lase distanţă de lungimea unei maşini între vehiculul condus şi cel din faţă, pentru a avea timp de reacţie.

“Ne educăm şoferii să verifice oglinzile retrovizoare o dată la 5-8 secunde”, a spus Matthew. El a adăugat că UPS are 111.000 de şoferi care au parcurs 4,8 miliarde de kilometri pe an şi în medie au avut mai puţin de un accident la 1,6 milioane de kilometri.

UPS are un “Cerc al onoarei”, format din 6.400 de şoferi care au peste 25 de ani de condus prudent, fără incidente.