După Afaceri

Ce exerciţii făceau bărbaţii la birou în 1908

14 mar 2014 1082 afişări
Din aceeaşi categorie
Sport la costum

În 1908, pe vremea când în România domnea monarhia şi puricele se potcovea cu nouăzeci şi nouă de ocale, în ţări mai civilizate şi anglofone preocupările erau de altă natură. Se făcea sport la costum.

Acolo creşteau bărbaţi înalţi ca brazii şi doritori de corpuri musculoase cu care să se mândrească. Lucru deloc uşor ţinând cont că erau privaţi de aparatele moderne de modelat şi crescut muşchi şi pătraţele perfect conturate pe abdomen.

Fără gantere la discreţie şi tot felul de aparate plasate strategic pe abdomen, fără steroizi şi alte maimuţe care să te ia de-un muşchi şi să tragă de el când tu, masculul absolut, stai tolănit pe canapea şi înfuleci chips-uri, întreţinerea unui corp atletic era o adevarată provocare.

Dacă pe la noi pe la sate Ion făcea flotări pe arătură şi îşi lucra bicepşii săpând câte un hectar pe zi, în peticele îndepărtate de civilizaţie, nişte domni s-au apucat să scrie o carte despre cum să te menţii în formă la birou.

“Exercises for Gentlemen: 50 Exercises to Do With Your Suit On” sau cum să faci mişcare la birou în costumul cel bun, este cel mai bun exemplu că suntem obsedaţi de cum aratăm încă din vremuri memoriale.

Citeşte pe Dietetik ce fel de sport se făcea cu 106 ani în urmă