Ceasuri & Bijuterii

Ceasuri care au făcut carieră în politica din România

11 aug 2012 1637 afişări de Loredana VOICULESCU
Din aceeaşi categorie
Ceasuri care au făcut carieră în politica din România

În România, cel mai cunoscut colecţionar de ceasuri din politică, care nu se fereşte să-şi prezinte public bijuteriile elveţiene, este primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. Printre mărcile sale favorite se numără Brequet şi Frank Muller, valoarea ceasurilor lui Vanghelie depăşind câteva sute de mii de euro. De mai multe ori, în glumă, el a spus că ceasurile sale sunt "făcute pe vapor" şi nu sunt originale.

În campania pentru alegerile locale, primarul Sectorului 5 a apărut pe bannerele de campanie cu un ceas Brequet Tourbillon evaluat în cataloagele de specialitate la aproximativ 125.000 de euro.

Anterior, în 2011, Marian Vanghelie a venit la petrecerea organizată pentru Ion Iliescu cu un ceas Frank Muller Perpetual Calendar Biretro cu o valoare de catalog de 80.000 de euro.

Cu trei zile înainte, pe 28 februarie 2011, la ziua sa de naştere, primarul Sectorului 5 a purtat un ceas Breguet Tradition din aur, care are un preţ estimativ de 20.000 de euro.

Vanghelie a mai apărut în public şi cu un ceas Parmigiani Retrograde, care valorează aproximativ 40.000 de euro.

Anul acesta, cu ocazia lansării candidaţilor pentru alegerile locale, Marian Vanghelie a purtat un ceas Frank Muller Master Banker Moon Phase de aproximativ 20.000 de euro.

O altă discuţie în privinţa unei bijuterii de orologerie a fost în jurul ceasului mezinei preşedintelui, Elena Băsescu. Aceasta a primit de la iubitul său un Hublot Big Bang Gold Ceramic, placat cu aur de 18 k şi cu o curea din piele de crocodil. Citiţi mai mult despre ceasurile care au făcut carieră politică în România pe www.gandul.info