Ceasuri & Bijuterii

Cum arată ceasul realizat din rămăşiţele Titanicului

03 apr 2012 1549 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Cum arată ceasul realizat din rămăşiţele Titanicului

Pe 2 aprilie 1912, Titanicul, cu o lungime de 296 de metri, înălţime de 53 de metri şI greutate de 46.000 de tone, era lansat la apă, pregătit să cucerească oceanele lumii. Însă la scurt timp după ce a plecat din Belfast, Irlanda, acest simbol al epocii industriale devenea legendă, ajungând pe prima pagină a tuturor ziarelor vremii.

Pentru a marca 100 de ani de la lansarea Titanicului, brandul orologer Romain Jerome a realizat două serii limitate de ceasuri automatice: Steampunk Auto 100th Anniversary şi Steampunk Chrono 100th Anniversary.

Modelele Steampunk au o carcasă cu diametru de 50 mm, cu finisaje dure pentru a reda puterea vaporului. Bezelul este realizat dintr-un aliaj oxidat şI tratat care conţine metal din epava Titanicului ce zace pe fundul oceanului la o adâncime de 3.840 de metri şI metal realizat de şantierele navale Harland&Wolff unde a fost construit Titanicul. Pe cadran e afişat un propulsor ce aminteşte de propulsoarele utilizate pentru a pune Titanicul în mişcare, tratat şI oxidat prin aceleaşI procedee folosite pentru tratarea bezelului.

Pe capac stă gravat un medalion ce comemorează lansarea la apă a Titanicului. Ceasul a fost realizat într-o ediţie limitată de 100 de piese.