Ceasuri & Bijuterii

De ce vin italienii la noi sa vanda giuvaeruri de milioane de euro

17 iun 2011 992 afişări de inCont.ro
Din aceeaşi categorie
De ce vin italienii la noi sa vanda giuvaeruri de milioane de euro

Forfota, lux si zeci de standuri cu vitrine impecabil colorate si ornate cu flori, fluturasi sau pernute confectionate din satin. Asa a aratat ieri sala Atlas a hotelului Radisson din Bucuresti, unde 33 de producatori din Peninsula au fost prezenti aici, timp de doua zile.

Expozantii veniti din cele mai mari regiuni ale Italiei, cunoscute in special pentru productia de bijuterii, si anume Valenza (Piemont), Vicenza, Arezzo (Toscana), Milano si Napoli, au prezentat distribuitorilor prezenti pe piata romaneasca, dar si cumparatorilor, bijuterii in valoare de peste doua milioane de euro.

"Acesta este un eveniment de tip itinerariu, care a debutat in Varsovia in 2008. Succesul pe care l-a inregistrat anul trecut la Bucuresti i-a determinat pe producatori sa revina, datorita relatiilor si conexiunilor pe care le-au stabilit cu distribuitorii din Romania", spune Mario Iaccarino, directorul Institutului Italian de Comert Exterior.

Bugetul editiei din acest an a fost de aproximativ 80.000 de euro, cu 20.000 de euro mai putin decat costul evenimentului din 2010. 80% din costuri au fost suportate de statul italian, iar restul de 20% de producatori, potrivit lui Iaccarino.

Scopul acestui eveniment il reprezinta intalnirile dintre producatori si cumparatori, pentru eventualele testari si negocieri.

"Nu vorbim aici doar despre cumparatorii romani, ci si despre cumparatorii din cele 14 tari invitate la aceasta expozitie - state preponderent din Estul Europei si Vestul Asiei - printre ele se numara tari precum Georgia, Polonia, Ungaria etc. Doar cativa dintre producatorii prezenti la eveniment au si magazine in Romania, cei mai multi dintre ei preferand sa-si vanda bijuteriile prin intermediul distribuitorilor", mai explica Mario Iaccarino. Citiţi mai mult despre italienii care vin la noi sa vanda giuvaeruri de milioane de euro pe www.incont.ro