Ceasuri & Bijuterii

Din trecut, pentru viitor

03 sep 2018 338 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie
Modelul Navitimer 8, lansat în prima parte a acestui an în Europa, a fost inspirat de trecut, de aceea a fost creat un ceas mai simplu, cu un design pe măsură şi cu un cadran mai curat.

Inspiraţia? Instrumentele din cockpit-ul unui avion din anii ’30. A fost ales unul dintre ele şi replicat pentru a putea fi purtat la încheietura mâinii. De unde numele? De la Breitling 8 Aviation Department. Navitimer reprezintă aviaţia. Navitimer 1 a fost inspirat de modelele din anii ’50, pe când Navitimer 8 merge chiar mai mult în timp, în anii ’30. Modelul 1 era mai degrabă despre cadran, astfel că vorbim de un ceas mai elegant. Pe de altă parte, 8 este focusat mai degrabă pe carcasă.  Se poate remarca pe cadran faptul că în dreptul fiecărei cifre este un triunghi pentru o mai bună lizibilitate. Ca stil de scriere, cifrele de pe cadran sunt similare celor din anii ’30, însă au un stil mai modern. Şi limbile au o formă similară, dar din nou, designul este contemporan. A fost scurtat şi telescopul pentru confort.

Recent, orologeria Breitling a anunţat un parteneriat cu MR PORTER, un multibrand de lux online dedicat domnilor. Magazinul va oferi o selecţie de 31 de piese dintre ceasurile iconice ale Breitling. Parteneriatul va debuta cu o ediţie specială din colecţia Navitimer 8, respectiv Navitimer Aviator 8 B01 Chronograph 43. Acest model este produs într-o ediţie limitată de doar 1.000 de piese.

Brandul elveţian este adus în România de doi distribuitori. Ceasurile sunt disponibile în magazinul Cellini Grand Boutique din Băneasa Shopping City şi pe cellini.ro.