Ceasuri & Bijuterii

Inspiraţie din jurul lumii, în Bucureşti. GALERIE FOTO

10 mar 2012 711 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

1. Mirodenii preţioase

În lume există aproximativ 350 de mirodenii, iar "Magazinul de mirodenii", deschis în toamna anului trecut pe strada Tudor Ştefan , nr.25, îşi propune să le aducă pe toate. Momentan magazinul are pe rafturi peste 200 de mirodenii pure, amestecuri, specialităţi de săruri, piperuri şi nu numai. Aici descoperi ulei de ajowan, asafoetida indiană şi arrowroot, dar şi cea mai preţioasă mirodenie din lume, şofranul. Până acum cele mai bine vândute sunt Turmeric-ul şi Chai Masala, originare din Sri Lanka. Toate produsele sunt organice, certificate de producători şi dublu certificate pentru România de către Ecocert, iar preţurile variază între 5 şi 100 de lei, în funcţie de gramaj şi de provenienţă. Şofranul, care e adus din Spania, este cel mai scump produs din magazin şi costă 75 de lei pentru un gram.

2. Vecchio, în Centrul Vechi

Vestea bună este că cea mai veche cafenea din Bucureşti şi una dintre cele mai "în vârstă" clădiri ale oraşului nu a fost lăsată în paragină ca multe altele. Vestea şi mai bună este că spaţiul, aflat în zona Curţii Domneşti, a fost transformat într-un loc special, care ar putea sta la fel de bine în orice capitală a lumii. Restaurantul Vecchio s-a deschis la finalul anului trecut, la numărul 16, pe strada Covaci, şi e unul dintre puţinele din oraş unde găseşti laolaltă design reuşit, mâncare bună (cu preţuri oneste) şi personal prompt şi prietenos. Designul, realizat în mare parte de arhitectul Daniel Petrescu-Spazio Studio, este în stil mediteranean, iar meniul italian este opera bucătarului-şef Viorel Neacşu.

Reţetele din meniu au întotdeauna ceva inspirat din călătoriile Chef-ului şi par în sine o aventură gastronomică. Dintre specialităţi merită încercat (de mai multe ori) pizza cu trufe şi creveţi, după o reţetă adusă iniţial din Germania şi reinventată, rulourile de pui cu carne tocată la mijloc, acoperite cu felii de prosciutto ("ca să fie crocantă"), alături de piure amestecat cu bucăţele de prosciutto şi parmezan, iar la desert clătite franţuzeşti, însiropate şi umplute cu vanilie.

3. Ingredientul lunii

Elysée Concept a lansat pentru pasionaţii de parfumerie artizanală un program "educaţional". Pe parcursul acestui an, în buticurile Elysée, clienţii vor avea parte de o scurtă introducere în arta parfumeriei. Fiecare lună va avea un ingredient "vedetă" despre care cei interesaţi vor putea afla mai multe. Ingredientul lunii martie este irisul, iar parfumul ales să-l reprezinte este Irisss de la casa Xerjoff. Aroma îmbină irisul florentin cu ylang-ylang şi trandafir, într-un flacon bijuterie şi conţine unul dintre cele mai preţioase extracte de iris, "untul de iris", obţinut printr-o tehnică foarte rar întâlnită în parfumeria actuală.

Irisss face parte din colectia XJ 17/17, iar flaconul este realizat din sticlă de Murano şi decorat cu aur de 18karate. Fiecare parfum XJ 17/17 are gravat în aur un număr individual şi este garantat de către casa Xerjoff.

4. Valentino artizanal

În magazinul Valentino, din galeriile The Grand, a fost expusă recent colecţia de pantofi TIMESTRINGS, realizată în serie limitată de designerii Maria Grazia Chiuri şi Pierpaolo Piccioli. Noua colecţie este un proiect despre numerologie şi prezintă zece modele de pantofi realizate artizanal. Fiecare pantof este identificat după o serie de numere inscripţionate pe talpă, care înlocuiesc numele şi descriu timpul dedicate manufacturării lui. Florile, dantela, culoriile şi cristalele specifice casei Valentino sunt folosite în moduri noi, în care contrastele puternice exprimă o estetică contemporană. Fundele decorează romantic grila fetişistă a pantofilor, iar un toc pană din Plexiglas - complet transparent - este îmbinat pe deasupra cu o catifea nocturnă, ţinte şi cristale. Nuanţele variază de la bej la fildeş şi negru, iar preţurile pentru o pereche din seria limitată începe de la 560 până la 1.850 euro.

5. Atelier parisien

Atelierul designerului Anda Roman este una dintre acele descoperiri care te fac să realizezi că Bucureştiul, la fel ca Parisul sau Londra, are colţurile sale secrete şi oamenii săi speciali, pentru care merită să-ţi păstrezi întotdeauna un dram de curiozitate.

Casa/atelier de pe Grigore Alexandrescu, nr. 42, te primeşte încă de la intrare cu arome exotice, cu muzică franţuzească şi ceai englezesc. Trebuie să acorzi minimum o oră explorării spaţiului, pentru a cotrobăi relaxat până sus, la mansardă, prin băi interbelice, bucătării provensale, dormitoare decadente şi birouri în care sunt expuse tot felul de obiecte extravagante (de la peruci stil Ludovic al XIV-lea până la specii rare de coral), toate de vânzare.

Designul casei îi aparţine Andei Roman, iar produsele expuse aici sunt aduse în special din Franţa - designerul merge de două ori pe an la târgul Maison et Objet -, din Belgia, Italia, Spania, Olanda, sau sunt creaţii proprii, din antichităti reinterpretate.

Preţul obiectelor este între 11 lei (un cuţit de unt cu mâner de porţelan ) şi 33.636 lei (o masă de metal îmbrăcată într-o piele veche, restaurată).