Ceasuri & Bijuterii

Masterpiece Gravity

15 iul 2014 266 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Una dintre cele mai recente creaţii ale lui Maurice Lacroix, realizate în întregime in house este  Masterpiece Gravity. Pentru această piesă, brandul orologer a folosit  una dintre cele mai avansate tehnologii din industria orologeră, siliconul, în realizarea unei garnituri complete de ceas.

Siliconul  este de trei ori mai uşor ca oţelul, iar frecvenţa oscilatorie a calibrului ML230 (cel de-al 13-lea mecanism al brandului), de doar 18.000 de vibraţii pe oră, este ideal pentru a ajuta la folosirea  acestui material. De altfel , Maurice Lacroix a utilizat pentru construcţia ceasului doar 188 de componente, designul devenind astfel minimalist, în ton cu noile tehnologii.   

Carcasa ceasului are un diametru de 43 mm, un spaţiu generos pentru a afişa organismul complex al ceasului. Un element cheie al noului model este cristalul safir care are efect de lupă pentru oscilator şi garnitură, conferindu-le efecte 3 D. Alături de funcţionalitate, designul este completat de un pattern  Clou de Paris  sau Grand Calimacon, tratat cu rodiu sau aur negru, în funcţie de modelul ales, clasic sau contemporan. Spatele ceasului dezvăluie  pentru privitor mecanismul automatic cu motivul Cote de Geneve, realizat în stil Grand Calimacon.

Cele două versiuni ale ceasului  sunt completate de o curea din piele de aligator, maro sau neagră. Ceasurile au fost realizate într-o ediţie limitată de 250 de bucăţi fiecare.