Ceasuri & Bijuterii

Milioane de dolari, lux şi bun gust. Cele mai mari 10 diamante din lume - galerie FOTO

12 mar 2011 465 afişări de Traian Terzianm
Din aceeaşi categorie

Aproape orice persoană doreşte să deţină unul din cele mai mari şi mai scumpe diamante din lume sau să cumpere una din preţioasele pietre.

Diamantele reprezintă un punct de atracţie pentru fiecare bărbat şi femeie. În plus, să deţii o bijuterie cu diamante este considerat un lux de majoritatea persoanelor, scrie site-ul top10hm.com. Unul dintre cele mai atrăgătoare şi frumoase diamante din lume este Wittelsbach, care are 35.56 de carate. Este albastru şi a fost găsit într-o mină din India, fiind vândut pentru 24.6 milioane de dolari. Dar nu este cel mai mare. Cele mai mari 10 diamante din lume au fost descoperite în minele din Africa.


Golden Jubilee
Golden Jubilee este cel mai mare diamant din lume şi cântăreşte 109,13 grame. Acest diamant uriaş de culoare maro a fost descoperit în 1985 într-o mină din Africa de Sud. Iniţial cântărea 151 de grame, însă după ce a fost şlefuit dimensiunile lui s-au redus. Numele diamantului Golden Jubilee a fost la început Unnamed Brown. Ulterior a primit numele de Golden Jubilee de la regele Bhumibol Adjulyadej, care l-a primit cadou în onoarea împlinirii a 50 de ani de conducere. Valoarea diamantului este de aproximativ 8-12 milioane de dolari.

Cullinan I
Cunoscut şi ca Steaua Africii, diamantul Cullinan are 530 de carate. Se numeşte Cullinan I deoarece este cea mai mare parte din cele nouă desprinse din diamantul Cullinan, care avea 3106 de carate. Acesta a fost numit după Thomas Cullinan, un om de afaceri din Africa de Sud. Valoarea diamantului este de aproximativ 400 de milioane de dolari.

Incomparabilul
Acest diamant are 407,48 carate şi a fost descoperit în anii 80 în oraşul Mbuji Mayi din Republica Democrată Congo. Ulterior diamantul a fost transformat într-un inel care costă în jur de 600.000 de dolari.

Cullinan II
Cullinan II are 317.40 aparţine Reginei Elisabeta a II-a a Angliei şi a fost desprins din aceeaşi piatră ca şi Cullinan I.

The Spirit of de Grisongo
Acest diamant are 312.24 de carate şi a fost găsit în Africa Centrală acum mulţi ani. Orice femeie din lume şi-ar dori să poarte inelul care are acest diamant.

The Centenary
Centenary are 273.85 de carate şi a fost găsit în 1986 într-o mină din sudul Africii.

The Jubilee
Acest diamant are 245.35 de carate şi a fost descoperit într-o mină din sudul Africii. În prezent de găseşte la Palatal Regal din Thailanda alături de alte bijuterii foarte scumpe.

De Beers
Diamantul De Beers a fost găsit tot într-o mină din Africa de Sud şi are 234.65 de carate. În prezent acesta face parte dintr-un colier, alături de alte 2.930 de diamante.

The Red Cross
The red cross are 205.07 carate şi a fost găsit în minele Kimberly din Africa de Sud în anul 1901. Preţul estimativ al acestuia este de 3 milioane de dolari.

The Millennium Star
Millennium Star are 203.04 carate şi a fost găsit în Mbuji Mayi din Congo în 1990. Preţul acestuia nu se cunoaşte, însă valoarea de asigurare este de 100 de lire sterline.