Ceasuri & Bijuterii

New in the city: După Afaceri Premium trece în revistă - la propriu - noutăţile lunii martie

15 mar 2019 507 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Primăvara  vine cu paşi mici, dar siguri, şi odată cu ea evenimentele din industria luxului reîmprospătează atmosfera Capitalei. După Afaceri Premium trece în revistă - la propriu - noutăţile lunii martie şi vă invită să alegeţi la care dintre ele vreţi să fiţi părtaşi. Găsiţi mai jos o selecţie a evenimentelor care îşi merită locul în agenda acestui sezon.

 

La chemarea artei

Aman, Grigorescu, Luchian, Tonitza, Petraşcu, Băncilă şi Câlţia sunt doar câteva dintre numele pictorilor ale căror tablouri vor fi scoase la vânzare în cadrul Licitaţiei de Primăvară organizată de casa de profil Artmark din Bucureşti.

Pe 27 martie, cei interesaţi de lumea artei sunt aşteptaţi la Athénée Palace Hilton pentru a fi martorii unor tranzacţii de neratat.

Licitaţia din acest an cuprinde peste 200 de capodopere semnate de mari maeştri români, participanţii având o paletă largă de alegeri, între clasicii picturii autohtone, de la nume din anii demult pierduţi în istorie, la unele devenite repere ale contemporaneităţii.

 

Fascinaţia aurului

De numele lui Yannis Sergakis se leagă o pasiune preţioasă, pentru bijuteriile din aur, pe care artistul, de origine greacă, nu doar le poartă, ci le şi meştereşte. Lucrează bijuteriile exclusiv în aur, în armonie cu eternele diamante.

Yannis Sergakis este descendentul unei familii cu tradiţie în confecţionarea de diamante şi bijuterii, astfel că a crescut înconjurat şi fascinat de universul pietrelor preţioase, urmărindu-şi unchii în atelierul de prelucrare a nestematelor.

Ulterior, şi-a dat seama că pasiunea s-a transmis şi la el, astfel că a ales să studieze pietrele preţioase şi designul de bijuterii la Institutul de Studiere a Gemelor din America (GIA).

Creatorul de bijuterii Yannis Sergakis vine pe 20 martie la Bucureşti, la buticul Madison Absolute Beauty, de pe Calea Do­ro­banţilor, în portofoliul căruia se află din 2017.

Selecţia de bijuterii din magazinul Madison conţine piese din toate cele patru colecţii ale designerului - Charnières, Crochets, Liens şi La Pierre, aceasta din urmă fiind dedicată inelelor de logodnă.

La evenimentul de pe 20 martie vor fi prezentate piese unice, aduse special la Bucureşti pentru această ocazie.

Evenimentul se desfăşoară în cadru privat.

 

Pe acorduri de jazz

Pentru pasionaţii de jazz, luna martie este sinonimă cu acest stil muzical, deoarece festivalul Jazz in Church vine cu patru zile consecutive dedicate acestui gen.

Concertele se desfăşoară în Biserica Luterană Evanghelică din Bucureşti.

Între 7 şi 10 martie, douăzeci de muzicieni din toate colţurile lumii vor desfăta urechile iubitorilor de jazz cu acorduri de pian, violoncel, percuţie, acordeon, harpă, saxofon şi alte instrumente specifice.

 

Zbor deasupra unui cuib de cuci

În montarea lui Victor Ioan Frunză, spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ introduce în discuţie lupta pentru putere, manifestul despre libertate şi preţul acesteia.

Spectacolul se joacă pe 12 şi pe 13 martie la Teatrul Metro­polis din Bucu­reşti şi aduce cu el muzica live pe scenă.

„Zbor deasupra unui cuib de cuci“ este un „spectacol de trupă“, amintind prin calitatea şi omogenitatea interpretării de marile montări ale anilor ’80“, după cum descriu organizatorii spectacolul.