Ceasuri & Bijuterii

Primul WorldTimer

06 mai 2014 402 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

În 1971, brandul elveţian de ceasuri Edox lansa pentru prima oară modelul Geoscope, despre care reprezentanţii companiei spun că a fost primul ceas de mână ce afişa orele în mai multe părţi ale lumii.

Modelul original, cu diametru de 42 mm a devenit curând o piesă de colecţie, cu cadran viu colorat ce reprezenta globul pământesc, văzut de la Polul Sud şi un bezel interior, cu 24 de diviziuni, ce o dată la 24 de ore făcea o rotaţie completă a cadranului. Pentru a sărbători 130 de ani de activitate, Edox a relansat anul acesta o nouă variantă modernă a modelului Geoscope.

Pentru noul model, disponibil într-o ediţie limitată de 300 de piese, Edox a păstrat în mare designul cadranului, afişând de data asta pământul văzut din emisfera nordică, bezelul rotativ, şi în plus un subafişaj pentru secunde în dreptul orei 6. Ceasul este echipat cu un mecanism automatic cu modul pentru funcţii GMT şi este rezistent la apă până la o adâncime de 200 de m. Ceasul are o brăţară de oţel şi este prezentat într-o cutie specială, pentru colecţionari.