Ceasuri & Bijuterii

Timpul perfect pentru toamna electrică

08 nov 2014 378 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Reţineţi trei elemente esenţiale. Putrajaya (Malaiezia), 22 noiembrie, electricitate. Sunt coordonatele esenţiale ale unei iniţiative care ar putea schimba complet faţa sporturilor cu motor. Chiar dacă această nouă specie de competiţie face economii substanţiale la consumul de carburant, plusează în adrenalină, iar TAG Heuer, brandul orologer elveţian, este acolo pentru a lua pulsul întrecerii.

Pe 13 septembrie, tot Beijingul strălucea. FIA Formula E, primul campionat de curse de maşini alimentate numai cu electricitate, dădea prima reprezentanţie. Oraşul vechi de 3.000 de ani primea cu uimire o nouă specie de competiţie care promite să aibă grijă de mediul înconjurător, dar şi de pasiunile celor implicaţi.

Formula E este noul tip de campionat construit sub umbrela FIA (Federation Internationale de l’Automobile) în care sunt prezente numai maşini electrice. Proiectul reprezintă şi un teren proprice pentru cercetare şi dezvoltare în jurul maşinii electrice, accelerând interesul publicului pentru acest nou „animal“ pe patru roţi. Începând de anul acesta din septembrie, campionatul se va desfăşura în inima a zece oraşe cheie din lume, printre care se numără Londra, Beijing sau Miami, cursele urmând să fie ţinute în jurul unor obiective iconice.

Pentru sezonul inaugural, zece echipe, fiecare cu câte doi piloţi, vor pune pedala de acceleraţie la pământ într-un efort de a atrage o nouă generaţie de fani ai sporturilor cu motor. Campionatul funcţionează ca o competiţie deschisă care le permite constructorilor să participe cu maşinile lor, atâta vreme cât ele respectă specificaţiile stabilite de FIA. Prima demon­straţie în care au fost prezentate maşinile care vor concura în campionatul de Formula E a avut loc pe 29 iunie pe Podul Westminster din Londra. Maşinile pot atinge viteza maximă de 225 de kilometri pe oră şi pot ajunge de la zero la 100 de kilometri pe oră în 3 secunde. Apoi prima cursă oficială a avut loc la Beijing, pe 13 septembrie, întreg campionatul urmând să se termine cu o cursă pe 27 iunie 2015 la Londra.

„TAG Heuer a fost mereu înaintea vremurilor sale şi întotdeauna a avut o atracţie pentru premiere“, a declarat Stéphane Linder, CEO al TAG Heuer. Acesta fiind crezul producătorului elveţian de ceasuri, asocierea dintre TAG şi FIA Formule E era inevitabilă. „Formula E este o inovaţie majoră în acest sport în ultimii zece ani. Sportul cu motor a fost parte a ADN-ului TAG Heuer încă de la începuturi. Este natural pentru noi să devenim parteneri fondatori pentru primul campionat auto alimentat în întregime cu energie electrică. Cursa de azi este un vis devenit realitate şi un prim pas pentru o nouă erăî, a completat Stéphane Linder cu ocazia primei curse electrice susţi­nută la Beijing.

Brandul orologer elveţian şi-a făcut un crez din încălcatul regulilor, această strategie de business dovedindu-se a fi câştigătoare ţinând cont de tradiţia de 150 de ani a mărcii. Parteneriatele semnate cu echipele din sporturile cu motor sau asocierea cu ambasadori carismatici precum Cristiano Ronaldo, Maria Sharapova sau Jenson Button,  au asigurat o imagine proaspătă brandului al cărui slogan, Don’t crack under pressure (Nu ceda sub presiune - n.red.) se mulează perfect pe noua colaborare cu Formula E.

Momentul cheie al relaţiei dintre sporturile cu motor şi TAG Heuer este anul 1963, când Jack Heuer a lansat noua colecţie Carrera, numită astfel după Carrera Panamericana, cursa care a fost ţinută între 1950 şi 1954 în Mexic despre care s-a spus că ar fi fost cea mai periculoasă din lume. Azi, Carrera Calibre 1887 rămâne un model iconic caracterizat prin ecranul generos.

După o relaţie istorică dintre brandul orologer şi cursele de maşini, tradiţia primeşte un suflu nou prin parteneriatul semnat cu Formula E.

Următoarea fază a acestei relaţii aflată abia la început se va consuma pe 22 noiembrie la Putrajaya, Malaiezia. Sunteţi pregătiţi de start?