După Afaceri

Cum arată beraria Gambrinus de la parterul hotelului Cişmigiu

27 mar 2013 6414 afişări de Mirabela Tiron
Din aceeaşi categorie

La parterul hotelului Cişmigiu s-a deschis luna aceasta berăria Gambrinus, în urma unei investiţii de 150.000 de euro.

Capacitatea berăriei, care a fost amenajată cu elemente decorative ce recreează atmosfera interbelică, este de 150 de persoane, potrivit Alexandrei Pop, directorul de marketing al berăriei. Ea nu a dat detalii cu privire la vânzările estimate pentru primul an de funcţionare. Berea este furnizată de producătorul Heineken, "nu este produsă în berărie", potrivit Alexandrei Pop, doar mâncarea este "home-made", pregătită în bucătăria restaurantului.

Investiţia în berărie a fost făcută de compania CIRA Total, controlată de Ioan Borzea, care mai deţine cluburile Kristal, Maxx din Regie, berăria şi pizzeria Maxx, potrivit ei. În 2011, compania CIRA Total a raportat o cifră de afaceri de 819.074 lei şi un profit de 72.935 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

În anii '90 berăria Gambrinus era o atracţie a Bucureştiului. A fost deschisă în 1901 de Ion Luca Caragale, în apropierea Teatrului Naţional, aceasta devenind locul de întâlnire al politicienilor, oamenilor de afaceri, actorilor şi ziariştilor de atunci.