După Afaceri

Cum să cumperi eficient o maşină second-hand. Scurt ghid de negociere

03 apr 2014 4365 afişări
Din aceeaşi categorie

Cine a trecut cel puţin o dată prin procesul de achiziţionare a unei maşini la mâna a doua s-a lovit cu siguranţă de anumite piedici şi a avut de-a face cu dureri de cap. Ca să evitaţi astfel de momente, v-am pregătit un mic îndrumar cu sfaturi de luat în seamă atunci când negociaţi pentru o maşină second-hand.

Ca să întocmim un set de ponturi cât mai complet, am luat aminte la sfaturile francezilor de la Caradisiac, dar am readus în actualitate şi materiale publicate pe ProMotor cu ceva timp în urmă, cu privire la ce trebuie ştiut despre maşinile la mâna a doua şi care sunt maşinile second-hand de oraş cu preţ sub 3.000 de euro.
Aşadar, iată ce trebuie să aveţi în vedere atunci când v-aţi decis asupra unei maşini second-hand şi urmează să negociaţi din postura de cumpărător:

1. Folosiţi pretextul devalorizării în încercarea de a mai domoli pretenţiile finaciare ale celui de la care vreţi să cumpăraţi maşina. Atenţie totuşi, nu forţaţi nota şi nu încercaţi să găsiţi nod în papură maşinii pentru a scoate un preţ bun. S-ar putea să nu obţineţi efectul dorit.

Citiţi mai multe detalii pe www.promotor.ro