După Afaceri

Cum vor arăta şoselele inteligente - VIDEO

22 apr 2014 780 afişări
Din aceeaşi categorie

Una dintre cele mai importante inovaţii ale ultimelor două secole a fost iluminatul electric stradal, care a făcut ca circulaţia cu maşina să fie mult mai sigură. Dar o nouă invenţie ar putea duce la dispariţia lămpilor de iluminat de care suntem atât de dependenţi acum.

La 12 noiembrie 2014 se vor împlini 130 de ani de când Timişoara a devenit primul oraş din Europa cu străzi iluminate electric. Cu toate acestea, o invenţie a unei companii din Olanda ar putea duce la revoluţionarea felului în care vom circula cu maşinile pe şoselele viitorului, scrie Wired.

Mai exact, cei de la Studio Roosegaarde au inventat un nou tip de marcaj rutier, care străluceşte atunci când soarele nu mai luminează strada. Astfel, poţi vedea mult mai bine direcţia în care urmează să mergi. Nu vorbim doar de obişnuitele dungi, ci şi de tot felul de semne care îţi arată starea efectivă a drumului, vizibile chiar în condiţii de beznă totală. Soluţia nu este costisitoare, ceea ce înseamnă că ar putea fi aplicată oricând, inclusiv la noi în ţară!

VIDEO şi mai multe detalii aici