După Afaceri

Din vorbă-n vorbă cu Raluca Radu, country manager answear.ro, despre city break-uri spontane, lectură şi sport

20 mar 2023 319 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Conduce operaţiunile locale ale retailerului polonez de fashion online answear.ro de circa şapte ani şi jumătate, mai exact din momentul în care compania şi-a făcut intrarea pe piaţa din România. Chiar şi înainte de asta însă, întreaga ei carieră s-a legat cumva de mediul virtual, motiv pentru care se declară pasionată, printre altele, de marketing digital, despre care citeşte constant pentru a fi mereu la curent cu noutăţile. Dar pasiunile Ralucăi Radu, pentru că despre ea este vorba, nu se limitează doar la muncă. Ce îi place să facă în timpul liber? Ce o încarcă de energie? Ne spune chiar ea.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... un citrin, piatra mea norocoasă, prezentă în majoritatea bijuteriilor pe care le port.

Cartea pe care o citesc acum este... „Dune” de Frank Herbert. A fost cartea mea favorită în copilărie şi acum, 25 de ani mai târziu, o citesc deseori atunci când simt nevoia să am un reper în materie de leadership şi putere spirituală. Este o carte care mă inspiră mereu în ceea ce priveşte puterea mentală, capacitatea de a te concentra pe situaţia prezentă şi de a fi conştient de modul în care lumea interioară influenţează lumea exterioară. 


Pasiunile mele sunt... muzicalurile, cititul şi sportul. Realmente, fără a merge către ceva anume, citesc orice îmi cade în mână şi se potriveşte cu întrebările pe care mi le pun în acel moment sau cu conversaţiile pe care doresc să le port. De asemenea, profit de orice moment liber să fac mişcare, să încerc un sport nou. Pentru mine, sportul reprezintă una dintre puţinele ocazii de recreere - mă obligă să îmi pun pauză gândurilor şi să mă concentrez, iar asta s-a dovedit o bună practică şi pentru alte ocazii când am nevoie de concentrare. 

O descoperire recentă din Bucureşti este... Casa Filipescu-Cesianu, are o grădină deosebită şi un foişor unde se pot organiza mici ieşiri sau evenimente. Ador să ies dimineaţa, în zilele de vară, la acele ore în care nu este nimeni pe străzi. Iar grădina Filipescu-Cesianu este genul de loc unde îmi place să beau un cappuccino în aceste momente. 

Cel mai mult îmi plac în România... natura, peisajele, oamenii deosebit de calzi.

Ceasul pe care îl port la mână este... un Apple Watch, mă ajută foarte mult să stau departe de telefon, dar totuşi conectată la notificările importante. Este un mix de fashion şi digital, ambele fiind coordonate care mă reprezintă. 

Parfumul meu preferat este... Shalimar de la Guerlain. Este parfumul la care mă reîntorc de peste 25 de ani.

Beau întotdeauna cu plăcere... un ceai negru Ceylon cu lapte, îmi aminteşte de excursiile la Londra.

Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este... National Gallery din Londra, pentru că acolo am făcut prima oară cunoştinţă cu Van Gogh.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... graficianul M.C. Escher, îmi plac mult de tot jocurile şi iluziile din desenele sale.

Restaurantul meu preferat este... Fior di Latte, de la mic dejun până la cină.

Gadgetul meu preferat este... Oura, inelul smart, nu mă despart de el şi am grijă cu sfinţenie să fie încărcat. Mă ajută să prioritizez odihna şi activitatea fizică şi să fiu mai conştientă de obiceiurile mele şi de modul în care acestea îmi influenţează calitatea vieţii. 

Aplicaţia din telefon pe care o folosesc cel mai des este... Folosesc în tandem Centr, aplicaţie de fitness, şi Simple, aplicaţie de intermitent fasting. Mă ajută să mă disciplinez şi să îmi observ obiceiurile, să învăţ de ce am nevoie ca să funcţionez la capacitate maximă.

Podcast sau e-book?... Cu siguranţă e-book, ador lectura pentru că îţi lasă mai mult spaţiu să fii activ şi proactiv în imaginaţie. Văd cărţile ca pe un dialog cu autorul. Podcastul mă introduce într-o stare pasivă.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Nisa, mi-a plăcut foarte mult atmosfera degajată, mixul de vechi şi nou, evenimentele de dans organizate în plină stradă.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... afine sau zmeură, sunt desertul meu favorit.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... ochelarii de soare, am o întreagă colecţie adunată în decursul ultimilor 15-16 ani din diverse călătorii.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... cele din domeniul digital marketing, de care sunt pasionată. Citesc despre cele mai noi studii, teste, experimente realizate în marketingul online de specialiştii pe care îi urmăresc.

Iarna aceasta m-a găsit în... Londra, bucurându-mă de oraşul meu preferat pentru shopping şi de luminiţele de Crăciun.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Coasta de Azur, cred că nu m-aş putea niciodată sătura de acest loc. Un road trip pe Coasta de Azur, în care în fiecare zi să descopăr un loc nou, sună ideal. 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să caut cele mai bune restante nonturistice şi să fac rezervări la acestea. Îmi place să cunosc un loc prin mâncare, cafea şi discuţii cu locuitorii. 

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... city break-urile spontane. Ador să descopăr oraşe noi, aglomerate şi ador călătoriile spontane. Cumva, ambele ingrediente au lipsit în pandemie sau au fost mai dificil de accesat. 

Un lucru pe care l-am învăţat recent... este că nu îi poţi conduce pe alţii şi nu poţi fi la potenţialul tău maxim dacă uiţi să te bucuri. Cred că bucuria interioară este un ingredient esenţial pentru a funcţiona la capacitate optimă şi pentru a putea să aduci valoare celor din jurul tău. E uşor să uiţi să te bucuri atunci când ai un program prea aglomerat sau când te simţi împovărat de responsabilităţi, dar cu toate acestea nu poţi face faţă acestor responsabilităţi dacă nu reuşeşti să îţi iei timp pentru tine şi pentru a te desfăta cu lucrurile care te îmbogăţesc, de obicei bucurii simple şi accesibile. 

Ultimul lucru pe care l-am cumpărat şi intră în categoria răsfăţ este... un citybreak. Mi-am propus cât mai multe citybreak-uri şi oraşe noi în acest an şi sper să mă ţin de acest scop.