Gadget

BRAND STORY: Galaxy Z Fold2 este noul standard pentru multitasking şi multimedia din categoria premium. Cu ce vine nou?

29 oct 2020 3185 afişări
Din aceeaşi categorie

Să fim sinceri - mai bine de un deceniu chiar era prea mult. Prea mult timp de când toate telefoanele arătau aproape la fel - iar toţi consumatorii, indiferent de nevoile lor, aveau la îndemână aceeaşi soluţie - acelaşi design de terminal. Dar aşteptarea a luat sfârşit: Samsung, liderul pieţei globale de smartphone-uri, are acum în magazine, pe rafturi, gadgetul premium care defineşte noul standard în consumul de multimedia şi productivitatea în  business. Faceţi cunoştinţă cu Z Fold2, telefonul-tabletă. Viitorul chiar este aici.

Cu un design îndrăzneţ şi încorporând mai multe inovaţii - atât hardware, cât şi software - Galaxy Z Fold2 şi-a câştigat instantaneu statutul de nou standard în industria de smartphone-uri - nu doar pentru că se transformă, odată ce este depliat, dintr-un smartphone cu un ecran de 6,2 inchi într-o tabletă de 7,6 inchi, ci pentru că include în acelaşi pachet toate tehnologiile momentului pentru a crea o experienţă completă şi imersivă. Z Fold2 nu este doar un telefon care bifează toate inovaţiile pe care un utilizator şi le doreşte acum de la un echipament premium - de la conexiunea 5G, la ecranul vibrant cu o spectaculoasă rată de reîmprospătare de 120 Hz sau sistemul de camere performant - ci un gadget cu o platformă software care îi pune în valoare toate capabilităţile.

Caracteristica definitorie a Galaxy Z Fold2 este faptul că acest gadget răspunde în sfârşit dorinţei de flexibilitate a utilizatorilor, prin capabilitatea de a se transforma instantaneu dintr-un telefon într-o mică tabletă, care poate înlocui fără probleme, în multe situaţii un laptop, sau o tabletă cu un ecran mai mare. Smartphone-urile au cucerit lumea şi au devenit gadgetul aproape nelipsit din mâna utilizatorilor, dar ecranele lor (dimensiunea lor, mai exact) nu au fost niciodată cele mai bune „prietene“ cu două dintre cele mai frecvente activităţi realizate de utilizatori: consumul de multimedia (emisiunile online ale ZF, filmele de pe Netflix, HBO, ştirile online, fotografiile de pe Instagram etc.) şi necesitatea de a rezolva probleme legate de business. Z Fold2 elimină în sfârşit momentele de pauză generate de necesitatea de a merge către un ecran mai mare - fie pentru contractul în format *.pdf, fişierul Excel cu vânzări, sau cel mai nou serial de pe Netflix - şi asta pentru că noul gadget de la Samsung combină două echipamente într-unul singur.

Z Fold2 nu şi-a câştigat însă statutul pe care îl are acum în industrie doar pentru că este un smartphone care devine tabletă şi invers, pentru că asemenea încercări au mai existat pe piaţă, fără a fi recunoscute drept gadgeturile care definesc modul în care va arăta viitoarea generaţie de mobile pe care le vom avea în buzunare. Nici pentru că are 12 GB de memorie RAM şi o capacitate de stocare de 256 GB, mai mult decât au cele mai bine vândute laptopuri de pe piaţa locală.

De ce este considerat Z Fold2 noul standard în segmentul premium pentru productivitate şi şi multimedia? Dincolo de caracteristicile hardware de top - esenţiale pentru această poziţie – este vorba de experienţa de utilizare a Z Fold2, adică de modul în care Samsung a creat o interfaţă software care să pună în valoare noul design al telefonului.

Ce înseamnă mai exact acest lucru? Pe scurt, platforma software a fost „învăţată“ de Samsung să pună în valoare flexibilitatea hardware. Aplicaţiile sunt optimizate pentru ecranul mare al gadgetului, când acesta este depliat. Utilizatorii pot migra de pe ecranul mai mic pe cel mai mare când urmăresc conţinut. Aplicaţiile pot fi lansate simultan, punând astfel în valoare ecranul mare.

Mai multe fişiere pot fi deschise acum în aceeaşi aplicaţie şi vizualizate simultan. Cu funcţia drag and drop, utilizatorii pot „muta“ pur şi simplu text, imagini şi documente dintr-o aplicaţie în alta pentru un transfer instant şi chiar o captură de ecran dintr-o aplicaţie poate fi transferată în alta fără probleme, cu funcţia Split Screen Capture.

Pentru că poate sta deschis aproximativ ca un laptop, Z Fold2 este un echipament perfect pentru videoconferinţele care au devenit noua realitate a muncii de birou. Adio trepiedelor şi în general nesfârşitelor încercări de a pune într-un unghi potrivit smartphone-ul pentru conferinţa cu şefii. E-mail-urile se văd în sfârşit pe „telefon“ ca pe laptop, iar aplicaţia Kindle afişează câte două pagini din carte.

Fotografierea devine şi ea o experienţă cu totul nouă pe Z Fold2: selfie-urile pot fi realizate cu cele mai performante camere - cele de pe spatele gadgetului, în sfârşit, fără ca încadrarea să mai fie o problemă mulţumită celui de-al doilea ecran; fotografiile realizate pot fi vizualizate instantaneu, fără a părăsi aplicaţia foto.

Experienţa unică a folosirii Z Fold2 trebuie însă încercată pe viu. Dacă după testul din magazin veţi rezista tentaţiei de a-l achiziţiona pe loc, veţi fi câştigat măcar experienţa modului în care vor arăta în viitor smartphone-urile.

 

 Se transformă, odată ce este depliat, dintr-un smartphone cu un ecran de 6,2 inchi într-o tabletă de 7,6 inchi

 Conexiune 5G

 Rată de reîmprospătare a ecranului de 120 Hz

 12 GB de memorie RAM

 Capacitate de stocare de 256 GB

 Utilizatorii pot migra de pe ecranul mai mic pe cel mai mare când urmăresc conţinut.

 Mai multe fişiere pot fi deschise acum în aceeaşi aplicaţie şi vizualizate simultan