Gadget

Cel mai luxos avion privat construit vreodată nu va putea fi cumpărat de niciun milionar. Galerie FOTO

26 aug 2012 18952 afişări de Octavian Calei
Din aceeaşi categorie

Producătorul american de avioane private Learjet va lansa cel mai mare model al său de până acum, noutatea fiind că aeronava de lux nu va putea fi cumpărată ci doar închiriată de către milionarii excentrici, scrie Business Insider.

Learjet 85 va fi lansat în 2013 şi este modelul cel mai mare al producătorului, cu o tehnologie de ultimă oră la orice capitol. Avionul are DVD player, ecrane HD, radio prin satelit şi acces la Internet.

Aparatul de zbor nu va putea fi achiziţionat, fiind disponibil doar printr-un program special al companiei denumit "Flexjet" prin care numai 16 persoane îl vor putea folosi în comun, costul unei participaţii pentru cinci ani fiind de 1 milion de dolari.


Programul fracţional al companiei permite unei persoane fizice sau juridice să cumpere o parte din orele de zbor ale avionului. O fracţiune din 16 părţi oferă aproximativ 50 de ore de zbor pe an. Unele companii aeriene pun la dispoziţia clienţilor înscrişi în programe de tipul "fractional ownership" aparate de zbor similare, utilizatorii nefiind repartizaţi numai către un singur avion. Coproprietarii din cadrul unui program fracţional vor plăti un procentaj din valoarea avionului, proporţional cu numărul de ore de zbor dorite de către client pe an, pe durata contractului, în general, de 5 ani. Proprietarilor li se asigură accesul la un anumit avion sau la un altul similar 24 de ore, 365 de zile pe an. Un proprietar fracţionar doar sună la operatorul companiei, programează un zbor cu 4 ore înainte şi merge direct la aeroport.