Gadget

Cele mai noi lansări de sezon în materie de gadgeturi. Galerie FOTO

03 nov 2012 799 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Samsung Galaxy Camera

Unul dintre cele mai interesante gadgeturi ale toamnei este cu siguranţă noua cameră foto Galaxy cu Android a celor de la Samsung care introduce universul Smart în lumea compactelor. Utilizatorii au acum la dispoziţie "2 într-unul": capacităţi tipice de smartphone împreună cu optică de calitate.

Partea foto-video este asigurată de un senzor BSI CMOS de 16.3 Megapixeli, lentile cu un zoom 21x, diafragmă f/2.8-5.9 şi stabilizare optică, precum şi de capacitatea de înregistrare video la rezoluţii full HD. De asemenea, nu-i lipsesc efectele creative sau funcţiile automate, care pot da o altă perspectivă fotografiilor sau filmărilor.

Componenta smartphone este motorizată de un procesor quad-core la 1.4GHz, un ecran de 4.77 inchi cu rezoluţie HD, o memorie internă de 8GB, modul GPS, dar şi conexiuni Wi-Fi şi 3G, totul funcţionând pe bazele unui Android 4.1 Jelly Bean.

Prin urmare, o vom putea utiliza ca pe un smartphone de top, atât la activităţi de informare şi socializare, la orientare, la prelucrarea fotografiilor, cât şi la vizionarea materialelor video la rezoluţii full HD.

Galaxy Camera este disponibilă la un preţ de aproximativ 500 euro, www.samsung.ro.



Nikon Coolpix P7700

Nikon a lansat o nouă compactă de top ce oferă posibilităţi de manevrare comparabile cu cele ale aparatelor DSLR avansate. Aparatul are o carcasă robustă, capacitate de control manual complet, utilizatorii având acces rapid la ajustarea diafragmei, a timpului de expunere, a sensibilităţii ISO sau a compensării la expunere.

Dintre specificaţii amintim senzorul CMOS cu iluminare din spate şi o rezoluţie de 12.2 Megapixeli, capacitatea de fotografiere RAW, lentilele cu un zoom optic 7.1x, diafragmă f/2.0-4.0 şi un sistem de stabilizare performant. Ecranul este rabatabil, camera poate înregistra video la rezoluţii full HD şi are o viteză de fotografiere în rafală la maximum 8 cps.

Utilizatorii se vor juca şi cu efectele creative de genul Monochrome, Soft, Nostalgic Sepia, Painting, High Key, Low Key.

Pe www.f64.ro are un preţ de aproximativ 2.300 lei.



Lenovo Thinkpad Carbon X1

Lenovo a adus şi în România ultrabook-ul de business Thinkpad X1 Carbon, poate unul dintre cele mai elegante şi interesante echipamente dedicate exclusiv mediilor de afaceri. În primul rând că punctează la capitolul portabilitate, acesta având o carcasă din fibră de carbon cu o greutate de numai 1,36 Kg şi o grosime de 18,8mm, o autonomie teoretică de 8 ore şi modul 3G pentru accesarea resurselor electronice ale companiei de oriunde, prin intermediul internetului.

În plus, are specificaţii care îl califică pentru accesarea oricărei aplicaţii office sau de business. Carbon X1 are un ecran de 14 inchi cu o rezoluţie de 1.600x900 pixeli şi finisaj antireflexiv, un procesor Intel Core i7 la 2Ghz, 4GB memorie RAM, stocare pe un SSD de 256GB, tehnologie USB 3.0. Amintim şi de cititorul de carduri, de faptul că tastatura este iluminată şi rezistentă la apă, precum şi de sistemele avansate de protecţie a datelor cum ar fi cititorul de amprente sau modulul TPM.

La precomandă, pe www.lenovoexclusiv.ro, are un preţ de aproximativ 9.500 lei.



Logitech UE Boombox

Sistemul portabil UE Boombox este destinat melomanilor care ascultă muzică oriunde merg. Are un aspect modern, fresh şi este construit din oţel inoxidabil şi cauciuc, materiale care îi conferă şi o rezistenţă superioară.

Gadgeturile audio pot fi conectate la el atât prin Bluetooth, cât şi prin cablu auxiliar de 3,5 mm. Prin Bluetooth se pot conecta până la 8 device-uri simultan, cu menţiunea că doar 3 dintre ele pot fi active în acelaşi timp. De asemenea, încorporează un acumulator care promite 6 ore de autonomie.

Logitech UE Boombox are un preţ de aproximativ 250 euro, www.logitech.com.



Philips 55PFL8007K

Smart TV-urile reprezintă uniunea (binecuvântată) dintre clasica lume a televiziunii, multimedia şi diversitatea internetului. Unul dintre cele mai reprezentative modele ale noii generaţii este şi Smart TV-ul Philips 55PFL8007K. Acesta are o diagonală de 55 inchi cu rezoluţie full HD, funcţionează pe tehnologie LED şi, pentru ca divertismentul să fie complet, nu-i lipseşte nici tehnologia activă 3D. Pentru a reda imagini dinamice fără cusur, la o calitate vizuală deosebită, acesta are o rată de refresh de 800 Hz. Iar, dacă stingem lumina în cameră, sistemul de lumini pe trei laturi Amblight Spectra XL intensifică experienţa vizionării.

De asemenea, acesta permite conversia în timp real a imaginilor bidimensionale în tridimensional sau jocul în doi cu vizionarea întregului ecran de către ambii combatanţi, condiţia fiind purtarea ochelarilor 3D.

Funcţia Smart TV pune la dispoziţia utilizatorilor conţinut online divers şi chiar un browser, televizorul având capacitatea de control prin intermediul smartphone-ului, al tabletei sau telecomenzii cu tastatură qwerty şi pointer. La pachet vine şi cu o cameră web care permite convorbirile video prin intermediul Skype.

Ca orice televizor inteligent, acesta permite redarea fişierelor multimedia foto, video sau audio prin intermediul reţelei sau al unor soluţii de stocare pe USB, precum şi înregistrarea emisiunilor TV preferate.

Smart TV-ul Philips 55PFL8007K are un preţ estimativ de 12.000 lei, www.philips.ro.



LG 55LM960V

Un alt producător important în zona Smart TV sunt şi cei de la LG, iar televizorul 55LM960V este chiar modelul lor de top- inteligent şI prezentabil, cu un ecran LED la fel de mare şi de impresionant, cu o diagonală de 55 inchi (140cm) şi rezoluţie full HD.

Bineînţeles că dispune de cele mai noi şi mai interesante tehnologii, care îl transformă în cel mai important centru de divertisment al unui cămin, locul în care se va aduna întreaga familie, la fel ca în jurul bradului de Crăciun sau al mesei de duminică. În primul rând că nu-i lipsesc funcţiile conectate la internet, care oferă acces atât la reţele de socializare de genul Facebook sau Twitter, la un browser de internet, la aplicaţii informative sau jocuri care provoacă dependenţă.

De asemenea, televizorul este un adevărat player multimedia, având capacitatea să redea majoritatea formatelor utilizate la ora actuală, atât prin intermediul unor soluţii de stocare conectate prin USB, al reţelei sau direct de pe un PC prin intermediul tehnologiei Wi-Di.

După cum se ştie deja, LG preferă să promoveze tehnologia 3D pasivă, cu avantajele ei implicite: ochelari polarizaţi mai uşori şi mai confortabili, imagini tridimensionale la fel de calitative, cu mai puţine fluctuaţii. Interesantă este şi aplicaţia LG 3D World care pune la dispoziţia utilizatorilor tot felul de materiale video sau documentare în format 3D. Tot la capitolul 3D, merită amintite funcţia de conversie din 2D în 3D, care permite practic vizionarea chiar şi a programelor de ştiri în acest format, dar şi cea dual-play, pentru gaming în doi, ambii jucători vizualizând întreg ecranul. În plus, pentru o manevrare cât mai facilă şi intuitivă, oferta LG include la pachet telecomanda Magic Remote.

Modelul LG 55LM960 poate fi achiziţionat la un preţ de aproximativ 12.500 lei, www.lge.ro.