Gadget

Din vorbă-n vorbă cu Julia Kim, Samsung, despre podcast-urile preferate, ritualul de weekend şi aroma cireşilor înfloriţi. "În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna kimchi. Este mâncarea mea de suflet"

13 feb 2023 262 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Julia Kim a fost numită în ianuarie 2022 în funcţia actuală, cea de preşedinte al operaţiunilor din România şi Bulgaria în cadrul Samsung Electronics. Ea face parte din echipa grupului sud-coreean Samsung de aproape 20 de ani, lucrând de-a lungul timpului în mai multe departamente strategice precum marketing, product planning, online marketing sau vânzări şi marketing în regiunea UE. Dar cine este ea dincolo de jobul său, care îi sunt pasiunile şi cum îşi petrece timpul liber? Asta am încercat să descoperim în După Afaceri Premium.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... telefonul meu Galaxy Z Fold4. Îl folosesc în mai multe scopuri, atât profesionale, cât şi personale, datorită lui reuşesc să fiu constant la curent cu ce se întâmplă la muncă, dar şi să fiu în permanenţă conectată cu familia mea, care este acum în Coreea de Sud. Este totodată un asistent util atunci când ai nevoie de traducere în limba română. Adesea, eu îl folosesc ca un translator personal. Plus că mă ajută să navighez apele nu întotdeauna line ale unei vieţi de expat.

Cartea pe care o citesc acum este... „Power and Prediction: The Disruptive Economics of Artificial Intelligence“, de Ajay Agrawal, Joshua Gans şi Avi Goldfarb. Este o carte care acoperă fascinantul subiect al inteligenţei artificiale, al oportunităţilor pe care le oferă aceasta economiei actuale. Mai mult, oferă răspunsuri la întrebarea cum am putea beneficia de inteligenţa artificială dacă am folosi-o pentru previziuni şi producţie, simultan eliminând-o din procesul decizional. Este o lectură fascinantă.

Pasiunile mele sunt... Golful este cap de listă, este sportul meu preferat şi îl practic cât pot de des, ori de câte ori am ocazia. Îmi place, de asemenea, să călătoresc şi sunt norocoasă că jobul meu îmi oferă şansa să descopăr în profunzime diferite ţări şi culturi.

O descoperire recentă din Bucureşti este... Casa Mariei Mihăescu (cunoscută şi ca Miţa Biciclista). Am vizitat această casă recent restaurată şi am descoperit, dincolo de frumuseţea ei arhitecturală, povestea nu foarte cunoscută a unei persoane care nu s-a conformat normelor vremii şi care a făcut posibil ca, în era sa, femeile să obţină noi libertăţi. Sunt fascinată să descopăr, în fiecare oraş unde călătoresc, astfel de „bijuterii“, care sunt lecţii de istorie mai puţin cunoscută. Iar Bucureştiul, spre bucuria mea, este generos în această privinţă.

Cel mai mult îmi place în România... deschiderea oamenilor. Sunt dispuşi să te ajute şi dacă nu te cunosc, mai ales dacă văd că eşti străin. Românii sunt primitori şi calzi, iar conversaţiile curg lin, natural.

Ceasul pe care îl port la mână este... Galaxy Watch5 Pro în varianta Sapphire, care îmi permite să îmi manifest natura competitivă. Îmi place să fiu mereu la curent cu numărul de paşi pe care îi parcurg, urmăresc dacă mi-am îndeplinit ţintele referitoare la sport şi, mai mult, am acces la date şi sfaturi legate de sănătate. Eu folosesc ceasul şi pentru a-mi urmări somnul. Sunt fericită că trăim într-o eră în care tehnologia este atât de avansată şi avem astfel acces la atât de multe date care ne permit să avem grijă de sănătatea noastră.

Parfumul meu preferat este... Enigma, al casei Roja Parfums. Este o combinaţie echilibrată de note puternice şi delicate. Mă face să mă simt, simultan, şi sofisticată, şi puternică.  

Beau întotdeauna cu plăcere... ceai verde de dimineaţă şi suc proaspăt de aloe la amiază. Ocazional, savurez şi un pahar de vin alb. Acum încerc vinurile româneşti şi mă bucur să descopăr varietăţile locale. 

Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este... Muzeul Naţional de Artă. Este primul muzeu pe care l-am vizitat în Bucureşti şi de fiecare dată când revin descopăr noi unghiuri, noi perspective, noi înţelesuri. Este acelaşi muzeu, şi totuşi e diferit de fiecare dată, de-asta sunt fascinată de el.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Pollock (Jackson – n.red.). Ador curajul pe care l-a insuflat operelor sale, alături de pasiune şi inovaţie. Curajul în artă ne inspiră şi pe noi, ceilalţi, să fie îndrăzneţi şi să fim proactivi în alte industrii, cum ar fi tehnologia.

Restaurantul meu preferat este... Oliveto by Caelia din Voluntari. Apreciez atenţia la detalii şi experienţa pe care acest loc o oferă clienţilor săi, alături, bineînţeles, de combinaţiile speciale de arome mediteraneene. 

Gadgetul meu preferat este... telefonul. Ecranul său ajustabil mă ajută să fiu multitasking. Telefonul încapsulează toată viaţa mea, de la muzică şi filme la e-mailuri şi agendă telefonică, la fotografii cu familia sau la aplicaţiile pe care le folosesc pentru a medita.

Aplicaţia din telefon pe care o folosesc cel mai des este... De fapt sunt două, Google Maps şi Waze. Ca străin în Bucureşti, pot spune că Google Maps mă salvează, şi nu doar pentru a ajunge din punctul A în punctul Z, ci şi pentru că mă ajută să găsesc restaurante şi cafenele în proximitate.

Podcast sau e-book... Cel mai adesea, podcast. Îmi plac cele care ating subiecte legate de ştiinţă şi le ascult în timp ce conduc. Unul dintre preferatele mele este Huberman Lab, dar ascult cu plăcere şi Digital Planet de la BBC, care vine cu o serie de dezbateri profunde pe teme de tehnologie.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Salina Turda. Nu auzisem de acest loc înainte de a veni în România şi am fost fascinată să văd această lucrare spectaculoasă a naturii, care este totodată un loc bine organizat şi gândit pentru a fi o destinaţie turistică remarcabilă. Poate nu reprezintă o noutate pentru români, dar dacă prietenii mei din Coreea m-ar vizita aici, ar fi unul dintre primele locuri din România unde i-aş duce. 

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... kimchi. Este mâncarea mea de suflet (comfort food – trad.) şi o savurez aproape în fiecare zi, alăturând-o unei mari varietăţi de preparate. În Coreea, mâncăm multe feluri de kimchi, dar eu prefer varianta clasică, care mă duce cu gândul la copilările şi la mesele în familie.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... fără îndoială, pantofii. Îmi plac tocurile mici şi le port cât de des am ocazia. În weekend, prefer încălţările Nike pentru confort şi flexibilitate.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... cele de ştiri, atât locale, cât şi internaţionale. Îmi încep ziua cu nytimes.com, guardian.co.uk, TheVerge.com, dar şi cu publicaţii locale precum zf.ro şi altele. În weekend, savurez o ceaşcă de ceai şi vanityfair.com, un ritual de la care nu mă abat. 

Iarna aceasta mă va găsi la... birou, la Samsung. Avem planuri mari pentru acest an şi avem mult de muncă. Am început să lucrăm imediat după ce a trecut perioada sărbătorilor. Am început 2023 cu CES, cel mai important eveniment de tech din lume, care a avut loc în prima săptămână din ianuarie. Plus că eu prefer vacanţele de vară celor de iarnă, zilele lungi din sezonul estival deschizându-mi apetitul pentru călătorii. 

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Poate că sunt subiectivă, dar o să zic Coreea de Sud. Este ţara mea şi ştiu cât de fascinantă este. Orice călătorie în Coreea este o experienţă, cultura e foarte diferită de ceea ce există în Europa, mâncarea e o explozie de arome şi gusturi, muzica e energică, iar moda e unică. În timpul unei vizite în Coreea, recomand să alocaţi timp şi tradiţiilor, cum ar fi un show dedicat dansului coreean. Puteţi participa şi la un curs de olărit, stilul e unic, dar şi la un concert K-pop, avem o serie de noi formaţii foarte talentate.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să citesc despre gastronomia locală şi să întocmesc o listă de restaurante şi localuri pe care să le explorez.

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... interacţiunile face to face cu colegii mei. Lucrul de acasă, oricât de eficient ar fi, este plictisitor, mai ales când activezi într-o industrie unde se întâmplă atâtea inovaţii. Mi-a fost dor de discuţiile de la cafeaua de dimineaţă, de pauzele de prânz cu partenerii sau de dezbaterile cu generaţia tânără plină de energie şi entuziasm. Mă bucur că ne-am întors la birou, în formula câteva zile pe săptămână, şi astfel am ocazia să văd feţe prietenoase.

Ultimul lucru pe care l-am cumpărat şi intră în categoria răsfăţ este... un parfum care-mi activează simţurile şi care mă duce cu gândul la florile de cireş.