Gadget

Elizabeth Taylor: cele mai importante filme ale actriţei legendare - galerie MULTIMEDIA

23 mar 2011 247 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie

Elizabeth Taylor, actriţa legendară de la Hollywood care a murit miercuri, a fost cunoscută de-a lungul carierei pentru frumuseţea ei, ochii de culoare violet, dar şi pentru viaţa tumultoasă pe care a trăit-o.

Actriţa britanică născută din părinţi americani a fost căsătorită de opt ori, în două rânduri cu actorul Richard Burton, alături de care a jucat în mai multe producţii.

Elizabeth Taylor a murit la 79 de ani, la spitalul Cedar-Sinai din Los Angeles, statul american California.

Elizabeth Taylor a obţinut primul ei mare rol în filmul "National Velvet", în care a jucat alături de Mickey Rooney, cel mai renumit copil-vedetă de la Hollywood din acea vreme. pe parcursul filmărilor la pelicula în care interpreta rolul unei fete care antrenează un cal, Elizabeth a căzut de mai multe ori de pe cal, accidente care vor avea să-i cauzeze probleme de spate pentru tot restul vieţii.

Elizabeth Taylor a fost o icoană a Hollywoodului timp de mai bine de două decenii la jumătatea secolului douăzeci, remarcându-se în filme ca "A Place in the Sun" (1951) şi "Giant" (1956) - ambele regizate de George Stevens.

Elizabeth Taylor a primit două premii Oscar pentru rolurile din filmele "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966). Printre alte mari succese ale ei se află prestaţii memorabile din "Cat on a Hot Tin Roof" (1958), "Suddenly, Last Summer" (1959), "Cleopatra" (1963) şi "The Taming of the Shrew".

Prezenţa ei pe marile ecrane a devenit tot mai rară începând din anii 1970 din cauza sănătăţii precare şi a insuccesului filmelor sale de la sfârşitul anilor '60. Elizabeth Taylor s-a consacrat luptei împotriva maladiei SIDA după moartea bunului ei prieten Rock Hudson din cauza acestei boli în anul 1985.