Gadget

Gadgeturi de pus în bagaj

25 apr 2014 588 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Fujifilm X-T1

Şi pentru că o cameră foto bună bate orice smartphone la calitatea rezultatelor, nu ar trebui să vă lipsească aşa ceva din bagaje, mai ales dacă petreceţi vacanţele în locuri cu peisaje frumoase.

Modelul Fujifilm este un aparat mirrorless care atrage în primul rând prin look-ul clasic şi capacitatea de control manual avansat. Corpul aparatului este unul robust, făcut să reziste la umiditate şi stropire, la praf sau la temperaturi minime de până la minus 10 grade Celsius.

Aveţi la dispoziţie tehnologii performante de nouă generaţie care asigură o experienţă de utilizare plăcută şi rezultate de calitate.

Dintre principalele specificaţii tehnice amintim de senzorul APS-C de 16 Mpix fără filtru low-pass, de sistemul de autofocus cu detecţie de fază şi viteză de focalizare 0.08 secunde, de capacitatea de fotografiere în rafală cu 8cps sau de cea de filmare full HD cu 60fps.

Aparatul are vizor electronic şi ecran rabatabil de 3 inchi, util la fotografierea sau filmarea din unghiuri dificile.

Împreună cu un obiectiv 18-55 mm are un preţ de aproximativ 7.600 lei, www.f64.ro.

 

HTC One M8

Nelipsit în orice călătorie este de obicei, smartphone-ul, un gadget de folos atât la comunicare şi informare, precum şi pentru orientare sau descoperirea punctelor de interes. Iar noul vârf de gamă al smartphone-urilor HTC, prezent acum la comercializare şi în România, este un terminal demn de luat în seamă.

HTC One M8 impresionează în primul rând prin designul premium, cu o carcasă unibody din aluminiu, cu forme fluide şi finisaje de cea mai bună calitate, care îl recomandă drept cel mai arătos smartphone la ora actuală.

Fiind un terminal de top, are o configuraţie performantă, în stare să susţină orice activitate mobilă de Android.

Principalele specificaţii constau într-un ecran de 5 inchi care afişează o rezoluţie full HD, un procesor quad-core Snapdragon tactat la 2.3 Ghz, 2GB memorie RAM, stocare internă de 16GB expandabilă prin carduri microSD, Wi-Fi rapid de tip AC, conectivitate 4G, totul funcţionând pe bazele sistemului de operare Android 4.4.2 KitKat.

Pe partea foto-video pune la dispoziţia utilizatorilor un sistem Duo Camera cu tehnologie UltraPixel şi capacitate de înregistrare video la rezoluţie full HD. Camera foto este însoţită de funcţii inteligene de genul uFocus, care permite alegerea zonei preferate de clar în poza deja realizată, Foregrounder, care adaugă efecte creative fundalurilor, sau Zoe, pentru captarea unor scurte şi inedite videoclipuri.

De asemenea, încorporează un sistem audio Boomsound performant, cu speakere stereo poziţionate în partea frontală.

La liber, HTC One M8 are un preţ de aproximativ 3.000 de lei. www.htc.com

 

Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Cei care au nevoie de prezenţa unui portabil uşor şi puternic alături pe oriunde ar merge, fie că se deplasează în interes de serviciu sau de plăcere, îşi pot îndrepta atenţia către noul ultrabook Lenovo ThinkPad X1 Carbon.

Cu o ţinută modernă, elegantă şi o carcasă rezistentă din fibră de carbon, făcută să facă faţă cu succes unei utilizări asiduue, noul X1 Carbon va fi cu siguranţă pe placul celor care activează în mediile de business, la nivel de top management.

Dintre cele mai importante detalii tehnice, amintim de ecranul tactil cu finisare mată, cu o diagonală de 14 inchi şi o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli, de procesorul Intel Core i7, de cei 8GB ai memoriei RAM sau de stocarea pe un SSD performant cu o capacitate de 256GB. Pentru ca transferul datelor să se facă rapid din orice sursă, are tehnologie USB 3.0, Wi-Fi de tip AC, dar şi modul 3G. Bineînţeles, este însoţit de sistemul de operare Windows 8.1.

Interesante sunt şi posibilităţile multiple de interacţiune, atât prin intermediul tastaturii cu iluminare de fundal şi funcţii inteligente, al touchpad-ului mare, al omniprezentului trackpoint, al ecranului tactil, al gesturilor sau al unui smartphone conectat prin Bluetooth.

Noul Lenovo X1 Carbon are un preţ de aproximativ 10.000 de lei. www.lenovo.com