Gadget

Harry Coover, inventatorul adezivului Super Glue, a murit - VIDEO

29 mar 2011 92 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie
Harry Wesley Coover, inventatorul adezivului Super Glue, a murit la 94 de ani

Inventatorul adezivului Super Glue, Harry Wesley Coover, a murit sambata la vârsta de 94 de ani, în locuinţa sa din statul american Tennessee, după ce inima i-a cedat, potrivit Los Angeles Times.

Harry Wesley Coover Jr. a inventat adezivul Super Glue din greşeală în anii '40, în timp ce lucra la dezvoltarea unui polimer rezistent la temperaturi ridicate menit pentru includerea în construcţia avioanelor de luptă.

Coover lucra ca inginer pentru laboratoarele Eastman Kodak în timpul celui de-al doilea război mondial, în cadrul unei echipe care dezvolta un tip de plastic superior pentru lunetele armelor din avioane. "Aveam mereu probleme pentru că toate componentele se lipeau între ele", povestea inginerul, într-un interviu din 2005.

Cianoacrilatul, denumirea ştiinţifică a acestui adeziv, a fost descoperit în realitate cu câţiva ani mai devreme. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, oamenii de ştiinţă încercau să obţină materiale din care să fabrice lunete de calitate superioară pentru mitraliere, dar au renunţat să folosească cianoacrilatul în acel scop deoarece această substanţă lipea absolut orice.

Inventatorul american şi colegii săi au realizat potenţialul acelui adeziv în anul 1951, potrivit site-ului Super Glue Corporation.

În 2010, Harry Coover a primit din partea preşedintelui american Barack Obama Medalia Naţională pentru Tehnologie şi Inovaţie.