Gadget

I-am întrebat pe oamenii din business care este gadgetul de care nu se pot desprinde nicicum, excluzându-le însă pe cele clasice - telefonul şi laptopul. Ce-am aflat?

25 nov 2019 2348 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

„Să-ţi vând un pont!“ este, probabil, una dintre expresiile - de business, dar nu numai - specifice culturilor din toată lumea. Cele mai bune surse de inspiraţie sunt, de cele mai multe ori, oamenii de lângă noi, aşa că După Afaceri Premium dă sfoară în ţară şi îi pune pe reprezentanţii din lumea businessului în faţa unor provocări mai puţin stresante decât cele din viaţa de zi cu zi a afacerilor.

„Primeşti cadou un miliard de euro, să-l cheltuieşti pe ce vrei, cu condiţia să nu îţi mai foloseşti niciodată telefonul mobil! Accepţi?“ E o provocare pe care am văzut-o recent lansată pe Internet. Evident, o asemenea decizie nu poate fi luată fără ceva palpitaţii. Aşa că am îndrăznit să vedem ce gadgeturi le-ar da astfel de emoţii intense unora dintre oamenii din businessul local. Şi i-am întrebat care este gadgetul de care nu se pot desprinde nicicum, excluzându-le însă pe cele clasice - telefonul şi laptopul. Ce-am aflat? Citiţi mai jos! 

 

Aniela Nica, proprietarul cafenelei UrBarn din Bucureşti

În weekend sau la finalul unor zile lungi, PS4 este printre cele mai bune gadgeturi pentru relaxare. Aplicaţiile cu care interacţionez cel mai mult sunt cele de jocuri şi filme. 

Printre jocurile preferate, aş enumera Diablo 3, Little Big Planet, Tomb Raider şi God of War. Apoi vin filmele şi serialele şi, din fericire, PS4 nu duce lipsă de opţiuni diverse pentru orice chef de vizionare: Amazon Prime, YouTube, Twitch şi HBO Go. 

O aplicaţie interesantă este Plex, ce îmi serveşte ca media streamer în TV şi calculator. 

Astfel, desktopul devine server propriu, unde stochez fişierele media pe care prefer să le văd pe ecran mare. 

Totodată, atunci când îmi doresc o navigare mai comodă din canapea, PS4 devine platformă de browsing şi TV online, deoarece televizorul pe care îl am este full HD, dar fără funcţie smart.

 

Codrin Matei, managing partner al companiei de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate

Nu există un gadget de care să nu mă pot desprinde, inclusiv telefonul. 

Anul trecut am făcut un test prin care am vrut să văd dacă reuşesc să stau fără telefon o săptămână. Mai mult, l-am ţinut închis toată această perioadă şi ulterior am observat că nu s-a întâmplat nimic grav.

 

Remus Nica, proprietarul restaurantului Arc Bakery

Nu ştiu dacă poate fi considerat un gadget, dar pentru mine nelipsită este motocicleta mea. Obligatoriu Harley (Davidson - n. red.), pentru frumuseţe, senzaţie şi tot ce reprezintă ca spirit de libertate, puţin în afara regulilor sociale. 

În rest, dacă ne arunci telefoanele şi laptopul este ca şi cum am alerga în pielea goală pe autostradă în plin sezon.

 

Camelia Olesen, directorul executiv al producătorului de lavoare pentru băi Kuma România

Dacă un eBook este considerat gadget, atunci pe acesta îl iau cu mine oriunde, împreună cu o plită mică, ce se conectează la computer. Are două trepte - cald şi rece. 

Astfel, am tot timpul cafeaua caldă, dar şi paharul cu apă rece, aşa că este o jucărie minunată.

 

Andreea Gheorghiu, director general Green Net, firma care deţine magazinele de parfumuri Beautik Haute Parfumerie

Indiferent de vârstă sau de profesie, tabletele au devenit un gadget nelipsit din viaţa noastră cotidiană. 

Pentru mine, tableta reprezină o lejeritate în mişcare, deoarece, prin prisma meseriei, este necesar să fiu conectată mereu la Internet. Tableta m-a ajutat din acest punct de vedere şi mi-a lărgit zona de mişcare, putând fi folosită de oriunde. Inclusiv seara, când am nevoie de relaxare sau de o carte bună, tableta îmi vine în ajutor.