Gadget

La ce ZEI se închină inginerii din Silicon Valley şi cum îi ajută religia să ajungă la performanţe?

13 aug 2012 1827 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
La ce ZEI se închină inginerii din Silicon Valley şi cum îi ajută religia să ajungă la performanţe?

Silicon Valley, epicentrul industriei tehnologice globale este dominată de raţiune şI ştiinţă. ŞI totuşI există un puternic curent religios care domină comunitatea de angajaţI din Vale, alături de credinţa că tehnologia poate contribui la progresul umanităţii. De obicei creştinii se găsesc unii pe alţii în grupuri informale pe Google şI Facebook sau la adunări organizate pentru antreprenori şI formează legături sociale puternice care se pot transforma întrâo alianţă puternică de business, scrie Financial Times.

"Antreprenorii din Silicon Valley sunt printre cei mai creativi şI curioşI oameni când vine vorba despre înţelegerea religiei" , spune Chuck DeGroat, pastor la City Church din San Francisco, care atrage multe dintre starurile din Vale. " Sunt foarte curioşI de întâlnirea dintre religie şI globalizare şI vor să înţeleagă mai multe despre intersecţia dintre credinţă şI ştiinţă"

Bisericile locale fac un efort pentru a răspunde nevoilor inginerilor şI antreprenorilor şI vorbesc mai nou în predici despre rolul religiei în muncă. City Church oferă discuţii săptămânale despre credinţă pentru antreprenori şI angajaţii lor şI tabere ocazionale de weekend. Pastorii spun că învaţă de la comunitatea business despre cum să-şI croiască mesajul pentru lumea modernă dar şI invers, antreprenorii adaptează poveştile din Biblie vieţilor lor tehnologizate.

"Credinţa mea mă ajută să separ ce fac de cine sunt", spune pentru FT Alexa Andrzejewski, unul dintre antreprenorii din Silicon Valley. " Recunoaşterea faptului că am o valoare care vine din realizarea că sunt iubită de cineva care m-a creat pentru un motiv, mi-a dat multă putere ca şI fondator . Datorită acestei credinţe nu trebuie să mă îngrijorez că-mi voi pierde identitatea dacă eşuez la birou" . Andrzejewski spune că din predicile din Biserică îşI ia uneori şI inspiraţia pentru noile aplicaţii.

În timp ce pastorul vorbeşte despre sacrificiu iar corul cântă un imn bisericesc antreprenorul îşI scoate un carneţel şI ia notiţe. Unele însemnări sunt de ordin filozofic, despre ce contează în viaţă , altele sunt idei pentru birou.

" Ideea pentru logo-ul firmei mele şI pentru redesignul site-ului mi-a venit în biserică", spune Andrzejewski