Gadget

Portabilitate de vară

04 iul 2013 387 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie

Greutate şi dimensiuni reduse, atuuri re­zervate până recent doar tabletelor, îşi croiesc uşor loc şi în domeniul ultraportabilelor, iar graniţa dintre cele două segmente competitoare se subţiază tot mai mult.

Producătorul japonez de electronice Sony a lansat la începutul lunii iunie gama de portabile de vară, care include cel mai uşor ultrabook din lume, un Vaio Pro cu diagonala de 11,6 inci, cu o greutate de 870 de grame. Carcasa este fabricată din fibră de carbon ultradurabil.

Ecranul tactil împrumută de la divizia de televizoare tehnologia Bravia, care include şi motoare de procesare grafică pentru compensarea unor defecte cum sunt lipsa pixelilor dintr-un clip video.

Bateria inclusă asigură o autonomie de lucru de până la 10 ore, conform Sony, însă producătorul nipon furnizează şi o baterie opţională care poate extinde durata de lucru până la 25 de ore. Modelul include şi tehnologia NFC, care permite redarea conţinutului audio pe incinte compatibile.

Încărcătorul ultrabook-ului Vaio Pro vine la pachet cu un mic router Wi-Fi, care transformă conexiunea Ethernet de la un cablu convenţional de internet într-una Wi-Fi.

Sony Vaio Pro 11, www.sonycenter.ro