Gastronomie

Ananas cu ketchup sau supă de quinoa- ce obiceiuri culinare extravagante au liderii lumii?

18 oct 2013 478 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

 

Nixon mânca ananas cu ketchup,  Putin adoră îngheţata cu fistic iar Evo Morales spunea despre carnea de pui că te poate face gay, scrie telegraph.co.uk.

Bernard Vaussion, bucătarul şef ce a gătit pentru preşedinţii francezi, mai mult de 40 de ani, şi care a ieşit la pensie recent,  a dezvăluit câteva dintre cele mai ciudate obiceiuri culinare ale liderilor politici. După spusele lui Vaussion, Jaques Chirac savura melcii , în timp ce lui Francois Mitterand îi plăceau fructele de mare iar Nicholas Sarkozy scotea întodeauna brânza din orice meniu.

Evo Morales

 Preşedintele Boliviei, Evo Morales a cauzat controverse în 2010 când a insinuat despre carnea de pui că ar face bărbaţii gay. La World People’s Summit în Cochabamba, Morales a spus că puiul e plin de hormoni feminini care-i “poate face pe bărbaţii să se îndepărteze de la calea lor naturală”. Felul său de mâncare favorit este supă de quinoa şi nu mănâncă niciodată mâncare din Vest despre care spune că provoacă cancer.   

Richard Nixon

Fostul preşedinte al Statelor Unite avea o pasiune pentru ketchup. Gustarea sa preferată era brânză şi ananas înmuiat în ketchup. Se pare că aceast combinaţie bizară a făcut parte şi din meniul ultimei mese pe care a avut-o la Casa Albă.

Kim Jong-il

Despre preşedintele defunct al Coreei de Nord se spune că-i invita constant pe cei mai buni bucătari şefi din lume care-i aduceau  în dar papaya, caviar sau carne de porc. Chef-ul său personal de sushi, Kenji  Fujimoto spunea ca  preşedintele insista ca fiecare bob de orez să fie inspectat pentru eventuale crăpături. Fujimoto spunea şi că Jong-il voia să încerce carne de hipopotam, şarpe sau păianjeni, delicatese stropite cu vin franţuzesc şi cognac fin.   

Barack Obama

Spre deosebire de George Bush, care ura să mănânce legume, mâncarea preferată a lui Obama, pe timp de vară, este broccoli. Despre preşedinte mai e cunoscut faptul că urăşte sfecla şi la prânz ar alege oricând să mănânce un sandviş .

Vladimir Putin

Premierul rus îşi păstrează cu discreţie pasiunile culinare şi totuşi este ştiu faptul că iubeşte îngheţata cu fistic, în ciuda temperaturilor sub zero din Rusia. Se pare că toată mâncarea lui Putin este testată de otravă înainte de a fi pusă pe masă.

Mai multe aici