Gastronomie

Ce îngraşă mai mult: pâinea albă sau cea integrală?

16 apr 2014 1668 afişări de Mădălina CHIŢU
Din aceeaşi categorie

Pâinea nu ar trebui eliminată din meniul zilnic. Recomandarea vine din partea nutriţioniştilor care spun că acest aliment conţine vitamine, fibre şi minerale esenţiale organismului.

Diferenţa între pâinea albă şi pâinea neagră există în ceea ce priveşte densitatea calorică, dar este una insesizabilă. Astfel, 100 de grame de pâine albă conţin 266 de calorii, în timp ce 100 de grame de pâine neagră conţin 249 de calorii.

Nutriţioniştii mai precizează că pâinea albă conţine de trei ori mai puţine vitamine şi oligoelemente, iar magneziu, calciu şi fosfor - de cinci ori mai puţin - decât pâinea integrală. Procesul tehnologic de măcinare a grâului scade calitatea nutritivă a pâinii. Astfel, în făina albă mai rămân mici cantităţi de vitamina B1, acid pantoenic, acid folic, fier, cupru, zinc şi magneziu.

Citiţi mai multe pe gandul.info