Gastronomie

Cea mai efervescentă zonă HoReCa din Bucureşti primeşte un nou chiriaş: Restaurantul Red Angus Steakhouse se mută din centrul vechi în Piaţa Amzei, după ce fondatorul a revenit în acţionariat

11 mai 2022 357 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Restaurantul Red Angus Steakhouse, ce a apărut pe piaţa locală în 2010, a fost relocat din centrul istoric al Capitalei în Piaţa Amzei, cea mai fierbinte zonă pentru industria HoReCa, unde în ultima perioadă s-au deschis mai multe concepte de restaurante, cafenele, baruri sau gelaterii.

Localul de tip steakhouse îşi redeschide porţile în luna mai, după ce în noul spaţiu acţionarii au investit 250.000 de euro, cea mai mare parte a sumei mergând către amenajare.

“Piaţa Amzei este una extrem de apreciată de consumatorii de experienţe gastronomice, fiind un pol de atracţie pentru oaspeţi de toate vârstele. Avem încredere în potenţialul său, ştim că o parte dintre trendurile HoReCa se setează acolo şi estimăm că zona va continua să se dezvolte în următorii ani”, a spus Dragoş Panait, co-proprietar Red Angus Steakhouse.  

El este fondatorul restaurantului, însă a reintrat acum în acţionariat după ce o vreme a cedat businessul şi a fost doar consultant pentru cei care l-au preluat, potrivit lui. Astăzi, Red Angus Steakhouse este deţinut de Irina Karstensen, Alexandru Filoti şi Dragoş Panait. Înainte ca Dragoş Panait să revină în acţionariat, localul era controlat de Ionuţ Ivan şi Alexandru Filoti, potrivit fondatorului.

Reprezentanţii localului estimează pentru cele opt luni de operare până la finalul anului venituri de circa 450.000 de euro.

Red Angus Steakhouse este operat, conform datelor oferite de acţionari, de firma Fabrica Ospitalităţii, cu afaceri de 275.000 de euro în 2021, în urcare de la 250.000 de euro în primul an de pandemie. Ei nu precizează dacă mai există şi alte localuri care sunt administrate de aceeaşi firmă, fondată în 2019. Anterior businessul a fost administrat de altă companie.