Gastronomie

Ceaiuri de stele Michelin

11 mar 2013 920 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

În Bristol, la aproximativ două ore şI jumătate de Londra, se află Lahloo, un magazin specializat de ceaiuri, deschis în 2009 de către Kate Gover care alege pentru clienţii săI cele mai fine ceaiuri din jurul lumii, scrie telegraph.co.uk. Gover a ales personal până acum 32 de soiuri de ceaiuri din locaţii îndepărtate precum munţii Zhejiang din China sau de la poalele munţilor Kenya, dar şI din apropiere (de ex. ceaiul de mentă este din Hampshire). Proprietara magazinului cunoaşte personal pe toţI cei 22 de producători de la care ia ceai, după nume şI ştie povestea fiecăruia.” Domnul Masamutu produce ceai din copaci Yabukita în vârstă de 90 de ani, care aparţin buncului său”, spune Gover despre o specialitate de ceai negru japonez. Un alt producător mai este şI Arthur Njuguna care are 112 ani şi stă în Great Rift Valley, Kenya, sau Bachan Gyawali care are o grădină de ceai în Nepal şI încearcă să promoveze ceaiul nepalez.

Gover a renunţat la postul său de customer services manager la Bristol Wholefoods în 2009 pentru a deschide Lahloo şI a încercat să arate clienţilor, printre care şI proprietari de restaurante,  că ceaiurile de meniu trebuie să fie la fel de bune ca vinurile. Astfel Lahloo  are  acum are printre clienţI restaurante cu stele Michelin precum Walnut Tree Inn din Wales, Casamia de lângă Bristol şI Cowley Manor în Cotswolds.

Din  2011 Kate împreună cu soţul său şi-au vândul apartamentul pentru a deschide Lahloo Pantry, o ceainărie/patiserie în care lucrează o echipă de 14 oameni instruiţI în arta degustării ceaiului la fel ca sommelierii în arta vinului.

Vânzările Lahloo au crescut cu 280 % în ultimul an iar patru dintre soiurile de ceaiuri alese de Gover  au câştigat premii în cadrul Great Taste Awards.

Mai multe aici  .

 

Citeşte şi: