Gastronomie

Cele mai scumpe meniuri din lume

23 sep 2012 3608 afişări de Octavian Calei
Din aceeaşi categorie

Siteul Mentalfloss.com a publicat o listă cu unele dintre cele mai scumpe specialităţi din lume.

1. "Le Burger Extravagant" - un burger care costă 295 de dolari (228 euro). Se poate cumpăra de la restaurantul newyorkez Serendipity 3. Burgerul extravagant conţine carne de vită japoneză rasa Wagyu (cea mai bună carne de vită din lume - n.r.), brânză englezească, trufe negre (cele mai scumpe ciuperci -n.r.) şi un ou de prepeliţă prăjit. Se serveşte pe o chiflă aurită unsă cu unt de trufe albe şi cu o clătită subţire, cremă fraîche şi caviar. Scobitoarea este de aur şi are încrustat un diamant

2. Douche Burger - 666 de dolari (515 euro). "Burgerul satanic" se vinde în restaurantul mobil "666 Burger" din New York. Conţine carne de vită Kobe (delicatesă japoneză - n.r.), foie gras (ficat de raţă sau gâscă -n.r.) şi foiţă de aur, caviar, homar, trufle, brânză elveţiană de Gruyere topită, sos de barbacue făcut cu cafea Kopi Luwak (una dintre cele mai scumpe din lume -n.r.).

3. FleurBurger 5000 - 5.000 de dolari (3.860 euro) la restaurantul Fleur din Las Vegas. Conţine carne de vită Wagyu, foie gras, sos de trufe şi trufe negre. Se serveşte împreună cu o sticlă de vin Chateau Petrus în valoare de 2.500 de dolari, ceea ce înseamnă că burgerul costă 2.500 de dolari (1.900 euro)

4. Frrrozen Haute Chocolate - 25.000 de dolari (19.300 euro), restaurantul Serendipity 3. Îngheţata este făcută dintr-un amestec de 28 de feluri de ciocolată, 14 sortimente fiind unele dintre cele mai scumpe din lume. Este decorată cu aur comestibil şi pusă într-o cupă tot din aur comestibil la fundul căreia se găseşte o brăţară de aur de 18 karate şi diamante de 1 carat. Desertul este servit cu o linguriţă de aur care rămâne la client.

5. Samundari Khazana - 3.200 de dolari (2.500 euro), delicatesă de mare preparată de restaurantul Bombay Brassiere din Londra. Conţine crab, trufe albe, caviar de Beluga, foiţă de aur, homar scoţian aurit, patru melci de mare şi patru ouă de prepeliţă.

6. Plăcinta cu carne - 14.260 de dolari (11.000 euro), delicatesă a restaurantului The Fence Gate Inn din Marea Britanie. Amestecul este format din file de vită Wagyu în valoare de 870 de dolari, ciuperci chinezeşti matsutake (costă în jur de 680 de euro kilogramul), trufe negre şi ciuperci franţuzeşti "picior albastru" (preţul unui kilogram este în jur de 270 euro). Sosul este obţinut din două sticle de vin Chateau Mouton Rothschild din 1982, fiecare la 1.350 de euro. Învelişul este din aur comestibil.

7. Sushi - 1.978 de dolari (1.500 euro) cinci bucăţi. Maestrul bucătar Filipino Angelito Araneta prepară sushi învelit în foiţă de aur cu caviar şi se serveşte cu trei perle Mikimoto şi cu un diamant.

8. Albarragena Jamon Iberico De Bellota - 2.862 de dolari (2.200 euro), servit la The Food Hall din Londra. Jambonul este din carne de porc hrănit numai cu ghidă şi rădăcini pentru a prinde o aromă aparte şi este maturat trei ani înainte de a fi pus într-o cutie specială făcută la comandă.

9. Pizza - 2.400 de dolari (1.800 euro), făcută de Pizzeria Margo din Malta, are aproape 100 de grame de trufe albe şi foiţă de aur.

10. Gogoaşă de 1.000 de dolari (772 euro), servită la Hotelul Westin din New York. Chifla este unsă cu cremă de trufe albe şi conţine boabe goji ("cătina de garduri", originară din China - n.r.) îmbibate în dulceaţă de struguri Riesling, plus foiţe de aur.