Gastronomie

Mic dejun la 10.000 metri de altitudine

31 oct 2011 892 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

Nu puţini sunt cei care au fantezii despre cum este să călătoreşti "first class" cu avionul. Mai ales după ce George Clooney a făcut din asta un stil de viaţă, în filmul Up in the air. Intimitatea, confortul, meniul haute cuisine care nu are nimic de a face cu sandvişurile "sterile" servite uneori la bord, fac dintr-un zbor transatlantic de opt ore o experienţă exclusivistă.

Cabina First din aeronava Boeing 777 a companiei Britsh Airways e rezervată întocmai pentru aceste plăceri vinovate de care se bucură de obicei, celebrităţile, miliardarii şi personalităţile politice. Însăşi regina Marii Britanii călătoreşte first class cu British Airways. Cabina este segmentul destinat clienţilor premium ai operatorului aerian, iar diferenţa de preţ faţă de clasa business poate ajunge la câteva mii de euro pe cursele transatlantice. British Airways, care a lansat prima cabină First în 1978, a demarat recent şi un amplu program de investiţii pentru modernizare, în valoare de 100 de milioane de lire, dovadă că recesiunea nu a ajuns la atâtea mile distanţă de pământ.

Configuraţia cabinei First este de 14 locuri, scaunele din rândul de mijloc fiind mai potrivite pentru cei care călătoresc împreună. La intrare în cabină un steward amabil întâmpină pasagerii cu un pahar de vin spumant Laurent-Perrier Grand Siecle. Seara, clienţilor li se pun la dispoziţie pijamale şi papuci moi pentru un somn confortabil, la înălţime. Iar pentru insomniaci există şi un sistem de entertainment de ultimă oră- căşti, LCD şi o selecţie generoasă de filme. Sau reviste la alegere.

Experienţa culinară începe în avion cu aperitive alese, urmate de o cină rafinată, toate servite pe feţe de masă albe, alături de tacâmuri din porţelan, ca într-un restaurant select situat la 10.000 metri altitudine.

Dimineaţă clienţii First au la dispoziţie şi o trusă cu obiecte de toaletă, pe care stă înscripţionat sloganul companiei 'to fly to serve'. Iar pentru cei care doresc, în ofertă există şi micul dejun -în stil englezesc şi servit la pat .

Care sunt cele mai bune 10 meserii din lume