Gastronomie

Parteneriat în businessul românesc: chef Alexandru Dumitru merge cu restaurantul Anika la malul mării, în cadrul hotelului butic Hacienda de Mare din Olimp. GALERIE FOTO

29 iun 2020 1944 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Chef-ul Alexandrul Dumitru şi somelierul Andrei Popa vor deschide un restaurant de tip pop-up la malul mării, pe plaja Copahavana din Olimp. Localul va purta numele Anika by The Sea, fiind astfel o extensie a proiectului pe care cei doi îl au în Bucureşti. Noul restaurant, Anika By The Sea, se află în acest sezon pe terasa hotelului butic Hacienda de Mare, pe plaja Copahavana din Olimp.

“Dacă vei transpune restaurantul Anika într-un alt spaţiu geografic al ţării noastre, meniul de preparate şi vinuri va arata complet diferit. Îmi place să pun în valoare ingredientele de sezon locale şi să surprind specificul locului în preparatele mele. Anul acestea, avem extraordinara oportunitate de a experimenta cu ingredientele dăruite de Marea Neagră, iar cel mai bun loc pentru aceasta este chiar litoralul românesc”, spune Alexandru Dumitru.

Meniul Anika By The Sea are un format a la carte şi este creat în jurul ingredientelor provenite din Delta Dunarii şi Marea Neagră: midii, rapane, peştele de apă dulce şi peşte de mare, vedetele meniului de lansare fiind Chilca, Cambula şi Lupul de Mare. Identitatea gastronomică a locului a fost surprinsă de Chef Alexandru prin preparate precum Storceagul – o ciorbă tradiţională de peşte din Delta Dunării, vinete umplute în stil turcesc sau sarmuzac – un sos pregătit după o reţetă dobrogeană. Legumele folosite pentru preparatele din meniu sunt de la fermierii din Dobrogea.

Lista de vinuri, creată de somelierul Andrei Popa cuprinde, în mare parte, vinuri albe şi roz de la crame locale.
“Zona Dobrogei este foarte ofertantă în materie de vinuri. Oaspeţii Anika By The Sea vor putea descoperi şi degusta doar vinuri născute în terroir-ul dobrogean”, declară Andrei Popa.⠀

Restaurantul de la malul mării va fi deschis în sezonul estival, în perioada 25 iunie – 15 septembrie 2020. Vor putea veni aici atât oaspeţii hotelului, cât şi cei din afară.

Hacienda De Mare este un hotel boutique din statiunea Olimp, care se afla direct pe plaja Copahavana. Hotelul oferă 18 camere triple tip apartament şi camere duble. Antreprenorul care a dezvoltat acest proiect mai are pe litoral şi Casa Stavros, Casa Blanca şi Campingul Copahavana.

Anika este un restaurant cu bucătărie românească modernă, inspirată din mâncărurile vechi româneşti şi terroir-ul local, exprimat prin preparate fine şi vinuri exclusiv româneşti. Restaurantul a fost deschis în luna februarie al acestui an, de Chef Alexandru Dumitru şi Somelierul Andrei Popa, într-o clădire interbelică din Centrul Vechi al Bucureştiului, pe strada Pictor Nicolae Tonitza nr. 10. Pentru sezonul cald, restaurantul a amenajat în curtea interioară o terasă cu o capacitate de 16 locuri.