Gastronomie

Vinul săptămânii: Alira Merlot 2009

27 aug 2011 425 afişări de Ioana David
Din aceeaşi categorie

Lansat la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, vinul Alira Merlot 2009, se află în portofoliul firmei WineRo. Vinul a apărut pe piaţă după ce WineRo a investit 2,5 mil. euro în achiziţia a 80 de hectare de terenuri destinate plantării viţei-de-vie în zona Constanţa. WineRo face parte dintr-un grup care mai produce vinuri în Franţa, Bulgaria, Germania şi China.

Înaintea investiţiilor din Romania, compania a înfiinţat o podgorie în Bulgaria sub numele Bessa Valley. În Bulgaria investitorii deţin 300 de hectare, din care 140 de hectare sunt pe rod. În România suprafaţa este cultivată cu soiuri precum Merlot, Cabernet Sauvignon şi Feteasca Neagra. Din actionariatul WineRo fac parte Contele Stephan von Neipperg (propritar al catorva podgorii in Bordeaux) si Karl-Heinz Hauptmann (fost director in cadrul Merrill Lynch London), conform datelor furnizate de companie, în timp ce Ghenadie Bobeica, la randul sau actionar al firmei, a lucrat in cadrul Portland Management, dezvoltator al Opera Center.

Potrivit datelor furnizate de companie, preţul Alira Merlot 2009 începe de la 37 de lei în magazinele specializate şi de la 46 de lei în restaurante.

Vinul este recomandat pentru brânzeturi, preparate din carne de vită, oaie şi porc, dar şi paste sau pizza, cozonac sau deserturi pe bază de brânză nu foarte dulci. Este recomandat să fie servit la o temperatură de 16 grade.