După Afaceri

H&M va lansa o nouă colecţie de designer şi s-a asociat cu designerul canadiano-turc Erdem

13 iul 2017 760 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Retailerul suedez H&M, prezent pe piaţa locală din primăvara lui 2011, va lansa o nouă colecţie de designer în parteneriat cu designerul canadiano-turc Erdem. Colecţia ERDEM x H&M va fi disponibilă în magazinele selecţionate din întreaga lume, precum şi pe hm.com, începând cu 2 noiembrie 2017.

Pentru prima dată în cariera sa, Erdem lansează parte a colaborării cu H&M prima sa colecţie pentru bărbaţi, alături de modelele ce vor fi realizate pentru femei.

Pentru campania ERDEM x H&M, designerul va relua şi reinterpreta temele creative din unele dintre cele mai apreciate colecţii ale sale, combinând imprimeurile, texturile şi măiestria detaliilor, pentru care este renumit.

„Din momentul în care am început să discutăm cu Erdem despre colaborare, am fost captivată de viziunea lui. Pentru colecţia ERDEM x H&M, designerul aduce la viaţă un univers fermecător, plin de frumuseţe, delicateţe şi detalii atent alese. Piesele colecţiei sunt deosebite şi promit să devină de referinţă în garderobele iubitorilor de modă din întreaga lume”, a adaugat Ann-Sofie Johansson, Consilier Creativ la H&M.

Erdem Moralioglu este un designer născut în Montreal, Canada, dintr-un tată turc şi o mamă englezoaică. Copilăria şi adolescenţa şi le-a petrecut atât la Montreal, cât şi în Birmingam în Marea Britanie. După ce a absolvit Ryerson University din Toronto cu specializarea modă, a lucrat ca intern pentru celebrul designer Vivienne Westwood. În 2000 s-a mutat la Londra pentru a studia la Royal College of Art, iar călătoria vieţii lui a continuat apoi la New York unde a lucrat alături de Diana Von Fustenberg. În 2005 se mută înapoi la Londra şi lansează brandul care-i poartă numele.

Colaborările H&M cu marii designeri ai lumii au început în 2004 cu Karl Lagerfeld, şi de atunci pe listă s-au mai adăugat alţi circa 20. Cea mai nouă este cea de anul trecut cu Kenzo, casă de modă de lux din Franţa, dar cu rădăcini japoneze, dar de-a lungul timpului pe listă au fost Alber Elbaz de la Lanvin, Alexander Wang sau Jimmy Choo.

H&M deţine în România peste 50 de magazine fizice şi unul online.