Style

Bârfa este sănătoasă. "Te ajută să te calmezi"

21 ian 2012 444 afişări de Adrian Voicu
Din aceeaşi categorie
Bârfa este sănătoasă. "Te ajută să te calmezi"

Bârfa este sănătoasă deoarece te ajută să te calmezi şi este importantă în păstrarea ordinii sociale, arată un studiu citat de The Telegraph.

Conform studiului realizat de University of California, Berkeley, bârfa poate reduce stresul şi poate ajuta oamenii să depăşească frustrările în momentul în care văd că cineva face ceva incorect fără a fi pedepsit.

Psihologii au observat la mai mulţi voluntari că rata bătăilor inimii creşte în momentul în care observă că cineva acţionează incorect, dar că revine la normal în momentul în care voluntarilor li se permite să discute ceea ce au văzut.

Studiul publicat în Journal of Personality and Social Psychology se concentrează pe bârfa "prosocială", adică cea care ajută la răspândirea informaţiilor privind persoanele incorecte şi nu cea despre viaţa celebrităţilor, au spus cercetătorii.

Întrebaţi despre cât de dornici sunt să spună altora despre ce s-a întâmplat, voluntarii au declarat că sunt gata chiar să dea bani pentru a vorbi despre ceea ce au văzut.