Style

Buffett: Cei care au cumpărat acţiuni Facebook pentru a le vinde a doua zi au avut o idee groaznică

15 iul 2012 407 afişări de Vlad Popescu
Din aceeaşi categorie
Buffett: Cei care au cumpărat acţiuni Facebook pentru a le vinde a doua zi au avut o idee groaznică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Investitorii nemulţumiţi că acţiunile Facebook au scăzut după listarea companiei la bursă, în luna mai, plătesc preţul pariului pe o creştere imediată, comentează miliardarul american Warren Buffett.

"Nu ar trebui să cumperi o fermă pentru că crezi că o vei vinde a doua zi pentru mai mulţi bani. Este un motiv groaznic să cumperi acţiuni", a spus Buffett într-un interviu la Bloomberg Television.

Facebook a debutat pe bursă pe 18 mai, la un preţ de 38 de dolari pe acţiune. La această cotaţie, capitalizarea companiei era e 104,2 miliarde dolari.

Acţiunile companiei au scăzut însă cu 19% de atunci, stârnind nemulţumire în rândul investitorilor.

"Un număr foarte mare de oameni care au cumpărât iniţial Facebook au făcut-o pentru că au crezut că va creşte a doua zi. Nu am cumpărat în viaţa mea o acţiune în acest scop", a declarat reputatul investitor.

Buffett a adăugat că evită, de obicei, să investească în companii din sectorul IT, deoarece nu are cunoştinţele necesare pentru a le evalua corect.

El recomandă investitorilor să analizeze perspectivele pe termen lung ale unei companii înainte de a investi în acţiuni.

Warren Buffett şi-a construit imperiul de afaceri timp de patru decenii, în jurul companiei Berkshire Hathaway, al cărei portofoliu de acţiuni este evaluat în prezent la aproximativ 90 miliarde de dolari. Prin holding, Buffett deţine participaţii importante la numeroase companii mari, precum Coca-Cola sau banca Wells Fargo.

Citeşte şi: