Style

Ce face în timpul liber antreprenoarea care a ridicat una dintre cele mai mari afaceri din domeniul stomatologiei, preluată recent de MedLife: "Destinaţia mea preferată de vacanţă este Hawaii"

30 mai 2016 5432 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

De numele Oanei Taban se leagă unul dintre cele mai cunoscute branduri în domeniul clinicilor stomatologice, Dent Estet, o afacere care a încheiat anul trecut cu un rezultat de 5,5 milioane de euro. Medic stomatolog de profesie, şi-a deschis primul cabinet propriu în 1999, la şase ani de la terminarea facultăţii. S-a căsătorit la 19 ani, iar acum are doi copii născuţi la o diferenţă de 18 ani între ei. Fiica sa, Maria, i-a urmat exemplul şi este medic stomatolog, în timp ce fiul, Carol, crede că încă mai are timp să decidă ce va fi atunci când va creşte. Oana Taban este îndrăgostită de Iaşi şi pasionată de tot ce înseamnă artă şi tradiţie. Ar colecţiona cu plăcere lucrările lui Adrian Ghenie şi se declară pasionată de muzica britanicilor de la Muse.

Destinaţiile mele de vacanţă preferate... sunt relativ departe de România. Cea de care îmi aduc aminte ca fiind cea mai cuprinzătoare, cu peisaje superbe, cu o cultură vie şi cu posibilitatea de a face o mulţime de activităţi în natură e Hawaii.

Când ajung prima dată într-un oraş nou... îmi place să descopăr cât mai multe din cultura locului. Chiar şi atunci când este vorba despre o călătorie de afaceri sau despre un curs la care iau parte, totdeauna îmi fac timp pentru o plimbare care să-mi permită să admir frumuseţile locului şi să gust puţin din spiritul oraşului.

Locul meu preferat din România... este oraşul Iaşi, atât pentru peisajele pe care le oferă, cât şi pentru elementele culturale imposibil de ignorat.

Hobby-ul meu cel mai mare... este interacţiunea cu copiii şi părinţii care ne trec pragul clinicilor. Pentru mulţi pare o parte din activitatea de management care duce la succesul clinicilor, însă pentru mine nimic nu este mai relaxant şi mai plin de voie bună decât o oră în care stau de vorbă cu părinţii şi ascult cu atenţie poveştile pline de culoare ale copiilor. Pe lângă asta, în timpul liber îmi place să călătoresc şi să schiez.

Un obiect pe care îl port totdeauna cu mine... este telefonul mobil. Totdeauna!

Cartea de pe noptiera mea acum... este „Iosif şi fraţii săi“, de Thomas Mann, cumpărată la recomandarea unui prieten foarte bun. Este o capodoperă pe care consider că fiecare trebuie s-o citească mai devreme sau mai târziu.

Brandurile mele preferate... sunt, în general, cele care se bazează pe o filosofie frumoasă, tradiţie şi valori. Dacă vorbim de branduri de haine sau accesorii, printre cele mai îndrăgite se numără Christian Dior, Diane von Furstenberg, Chanel, Christian Louboutin. În ceea ce priveşte tehnologia, prefer totdeauna brandul Apple.

Ceasul pe care îl port la mână... este un Rado din aur roz, primit în dar de la soţul meu, într-o excursie la Viena.

Parfumul meu preferat... este, cel puţin în ultimul timp, Montale. Fiecare flacon îmbină o mireasmă deosebită, o combinaţie aparte între Orient şi Occident.

Site-urile mele preferate... sunt www.economist.com şi www.jamesonmanagement.com.

Beau totdeauna cu plăcere... un fresh de portocale. Alcool consum foarte rar, dar atunci când o fac prefer Bayley’s.

Mi-ar plăcea să primesc cadou... mai mult timp pentru a putea duce la îndeplinire toate proiectele pe care îmi propun şi doresc să le dezvolt. Pe lângă asta, îmi plac obiectele cu tradiţie şi mă bucur atunci când primesc o operă de artă.

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă... este panglica pe care a tăiat-o fiul meu Carol la deschiderea primei clinici Dent Estet 4 Kids, în 2008.

Bijuteriile mele preferate... sunt cele de la FREYWILLE.

Un artist pe care l-aş colecţiona... este Adrian Ghenie, dar cred că achiziţionarea unei lucrări în viitor va rămâne doar un vis.

Restaurantul meu preferat... este Casa di David.

Sportul pe care îl practic cu plăcere... este mersul pe jos. Poate nu este considerat un sport în sine, dar cred că plimbatul, în special în aer liber, este o activitate complexă, atât pentru trup şi minte, cât şi pentru suflet.

Mâncarea mea preferată... este cea care conţine multe alimente crude, însă niciodată nu voi refuza un desert interesant.

Cel mai des ascult... muzică clasică, în special Beethoven, dar sunt şi câteva formaţii noi pe care le ascult cu plăcere. Trupa britanică Muse este una dintre ele. 

Ritualul meu pentru o dantură perfectă... începe cu programarea şedinţelor de profilaxie - detartraj, periaj profesional, air-flow, fluorizare etc. - cel puţin de două ori pe an. Indiferent cât de bună este periuţa pe care o folosesc atunci când îmi curăţ dinţii după fiecare masă sau cât de bine este realizat periajul dentar, fără aceste şedinţe obligatorii în cabinet este imposibil să ai o dantură frumoasă şi sănătoasă pe termen lung. Apoi, periodic şi controlat, urmez tratamente de albire a dinţilor.