Style

Chinezii au interzis construcţia terenurilor de golf pe motiv că nu mai este loc pentru agricultură

26 mai 2011 328 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Chinezii au interzis construcţia terenurilor de golf pe motiv că nu mai este loc pentru agricultură

În luna martie autorităţile chineze interziceau, în marile oraşe, bannerele cu reclame pentru branduri de lux, motivând că acestea nu sunt "sănătoase" pentru public. Mai nou guvernul chinez a decis să interzică şi golful, ca fiind un sport prea "burghez".

China a construit primul teren de golf în 1984 şi acum are câteva milioane de jucători, însă estimările spun că se va ajunge la 20 de milioane de jucători până în 2020.

În 2004 China a interzis construcţia altor terenuri de golf - cu excepţia celor din insula Hainan unde e încurajat turismul pentru golf.

Însă, de atunci, numărul terenurilor a crescut de la 170 la 490, 60 dintre ele fiind construite chiar anul trecut conform raporturilor media din China.

Problema pe care o ridică autorităţile chineze este că pământul arabil a fost ocupat de terenuri de golf , ceea ce afectează negativ resursele naturale. Guvernul a promis astfel să închidă terenurile ilegale cu 18 găuri, construite uneori pe terenuri private fără ca proprietarii să declare acest lucru autorităţilor.

Conform cărţii Golf Tourism, lansată anul trecut, sportul injectează aproximativ 20 de miliarde de dolari în piaţa turismului global, cu mai mult de 50 de milioane de oameni practicând acest sport în călătoriile lor.