Style

Cinema în aer liber în Capitală, între 24 şi 29 iulie

19 iul 2012 1448 afişări de Oana Ghita
Din aceeaşi categorie
Cinema în aer liber în Capitală, între 24 şi 29 iulie

Proiecţiile vor avea loc începând cu ora 21.30, în Centrul Vechi, lângă Hanul lui Manuc (Piaţa Sf. Anton). Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Filmele selectate, producţii internaţionale şi româneşti, împacă toate gusturile, atât pe cele ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschis. Publicul se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de una dintre cele zece surprize cinematografice selectate.

Printre acestea se numără filme apreciate la festivaluri internaţionale de gen şi de presa internaţională de specialitate: "Zarafa" şi "Xingu - În inima Amazonului". Acestora li se adaugă "Izvorul femeilor", de Radu Mihăileanu, "Perfect Sense", de David Mackenzie, "Vânătorii de capete", de Morten Tydum şi "Tatăl fantomă", de Lucian Georgescu.

Programul pe seri şi descrierea peliculelor se regăsesc pe site-ul evenimentului: caravana.metropolisfilm.ro.

Caravane cinematografice mobile există şi au succes în ţări precum Statele Unite, Australia, statele arabe, Japonia, Brazilia, Marea Britanie, încă de la începutul secolului trecut. În România, cinematografele în aer liber şi grădinile de vară au dispărut după anul 1989. Există, de asemenea, un număr mare de oraşe unde nu există cinematografe sau în care acestea există, dar nu sunt reabilitate. În acest context, în ultimii ani, numărul cinematografelor funcţionale a scăzut, însă numărul spectatorilor s-a dublat.

Prin evenimentul "Cinema în aer liber", Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurată de această dată într-un mediu diferit.

Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, la care au participat, la cele trei ediţii de până în prezent, peste 20.000 de persoane, şi Festivalul Internaţional de muzică şi cultură Balkanik, care a avut un public de peste 5.500 de persoane în cele două zile ale primei ediţii.

Caravana Metropolis a debutat pe 10 iulie şi a înregistrat, numai la Braşov, în cele şase zile de proiecţie, un public de 12.500 de persoane. În această săptămână, caravana se află la Constanţa, iar după Bucureşti, îşi va continua traseul în Timişoara, Cluj, Iaşi şi Craiova.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5, Primăriei Municipiului Bucureşti, Primăriei Sectorului 3, Primăriei Braşov, în parteneriat cu Primăria Constanţa, Primăria Timişoara, Primăria Cluj, Primăria Craiova.