Style

Cum trăieşte cel mai bogat chinez: Cu o avere de 8 miliarde dolari, cheltuieşte zilnic doar 20 de dolari

23 mar 2011 421 afişări de Cristian Hostiuc
Din aceeaşi categorie
Cum trăieşte cel mai bogat chinez: Cu o avere de 8 miliarde dolari, cheltuieşte zilnic doar 20 de dolari

Cel mai bogat chinez, Zong Qinghou - în vârstă de 65 de ani, cu o avere estimată la cel puţin 8 miliarde dolari, are cheltuieli personale zilnice de doar 20 de dolari, un lucru cu care se mândreşte. Magnatul apei minerale şi al sucurilor din China nu bea, nu joacă golf şi nu joacă cărţi.

El mănâncă la cantina companiei pe care o conduce, Hangzhou Wahaha Group, al treilea imbuteliator de băuturi răcoritoare din China. Unul dintre foştii lui directori de marketing spune că Zong, membru al Partidului Comunist din China, verifica personal fiecare cheltuială. "Unul dintre motivele pentru care Zong a avut succes este că a ţinut costurile jos", a menţionat Shaun Rein, managing director în cadrul China Market Research Group.

Timp de două decenii, biroul lui a fost la etajul şase dintr-o clădire aflată la mică distanţă de o gară. Conform revistei Bloomberg Business Week, Zong este gata să-şi extindă grupul în special prin construcţia de parcuri de retail şi supermarketuri. El are la dispoziţie 2 miliarde de dolari pentru expansiune.

Miliardarul şi-a început afacerile în 1987, cu un împrumut de 21.000 de dolari, iar acum şi-a stabilit ca ţintă să ajungă cu Wahaha în topul celor mai mari 500 de companii din lume.