Style

Cum va arăta noul World Trade Center, cea mai scumpă clădire de birouri din lume. GALERIE FOTO

04 feb 2012 5562 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie

Din cauza costurilor ridicate de securitate sau a celor de leasing sau de construcţie, One World Trade Center, clădirea ce va fi ridicată pe locaţia Turnurilor Gemene din New York, a devenit cea mai scumpă clădire nouă de birouri din lume, cu un preţ de 3,8 miliarde de dolari, scrie The Wall Street Journal.

Noua estimare, în creştere cu 700 mil. dolari comparativ cu cea anterioară, reprezintă încă o problemă în încercarea de a reconstrui complexul lovit de atentatele teroriste de la 11 septembrie. Procesul a mai fost marcat de probleme de ordin politic şi de nenumărate amânări de construcţie.

Clădirea este construită de Autoritatea Portuară din New York şi New Jersey. Costurile în creştere ale proiectului s-au transmis în economia Manhattan-ului sub forma unor taxe mai mari pentru accesul pe poduri şi în tuneluri şi o reducere a cheltuielilor cu infrastructura de transport.

Clădirea, ce va avea o înălţime de 541 de metri, va fi cea mai înaltă din America de Nord şi va fi construită pe un podium fără ferestre, iar la interior va avea o structură rezistentă de beton şi oţel.
Pentru comparaţie, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, 818 metri, construită în Dubai, a costat 1,5 miliarde de dolari.