Style

Despre ce scriu managerii romani in cartile lor

02 apr 2011 88 afişări de Anca Barbulescu, Ana Raduta
Din aceeaşi categorie
Despre ce scriu managerii romani in cartile lor

Zilele lor se impart intre bugete de milioane de euro, strategii de dezvoltare si planuri de marketing si cu greu te strecoara in agenda. Au devenit de-a lungul timpului surse de inspiratie pentru tinerii manageri, iar asta i-a facut sa nu dea inapoi atunci cand s-a ivit ocazia de a scoate pe piata o carte. Sau mai multe.

La inceputul saptamanii trecute, Marius Ghenea si-a facut oficial intrarea in lumea autorilor de carti. Antreprenorul in serie si investitorul in afaceri aflate la inceput este la prima astfel de experienta. "Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri", cum se numeste cartea sa, a vazut in cele din urma lumina tiparului si va fi de acum gasita atat in librarii, cat si pe internet, domeniu in care sunt derulate astazi cele mai multe dintre afacerile lui Ghenea.

In esenta, volumul este dedicat antreprenorilor si se vrea a fi o lectura educativa. "Fiecare capitol poate oferi informatii utile oricarui antreprenor sau tanar care se gandeste sa porneasca pe acest drum, pentru ca parcurge tot demersul antreprenorial de la A la Z", sustine omul de afaceri. Structura cartii porneste cu o introducere de istorie antreprenoriala, primul capitol se ocupa cu drumul de la idee la oportunitate de afaceri reala si apoi de structurarea planului de afaceri, urmatorul capitol discuta diversele surse de finantare si apoi este pus in discutie managementul cresterii si finalul afacerii prin exit sau strategii de succesiune. Iar in ultima parte sunt cateva capitole dedicate miturilor si stereotipurilor despre antreprenori, dar si celor mai mari greseli pe care le pot face acestia. Citiţi mai mult despre ce scriu managerii români pe www.businessmagazin.ro