Style

Despre lume şi viaţă, dar şi despre sport: Din vorbă-n vorbă cu Ilie Dumitrescu, despre Londra, cel mai important moment din carieră şi preferinţele sale gastronomice

20 aug 2021 290 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Sportul îi aduce pe oameni împreună, fie că e vorba despre fanii aceleiaşi echipe, despre iubitorii aceluiaşi sport sau despre susţinătorii unui atlet ori tenismen. Împreună, ei pot împărtăşi bucuria unei victorii sau pot să îşi înece amarul unei înfrângeri. Poate cel mai concludent exemplu în acest sens este Campionatul European de Fotbal din acest an, cel care a ţinut cu sufletul la gură câteva milioane de români care au urmărit meciurile care aveau să stabilească cea mai bună echipă de pe Bătrânul Continent - Italia.

Şi asta în condiţiile în care România nu s-a calificat la acest campionat. Astfel, iubitorii sportului-rege au urmărit partidele care s-au ţinut în diferite oraşe europene, inclusiv la Bucureşti, s-au bucurat când echipa favorită a mers mai departe sau au suferit dacă ea a fost eliminată. Prezenţa pe stadion, la terasă cu prietenii sau pe canapea, în faţa propriului televizor, i-a făcut pe oameni să uite pentru o vreme de pandemie. Iar asta face Euro 2020 - amânat cu un an din cauza crizei sanitare, ca de altfel multe evenimente majore - să fie cu atât mai important.

Şi vara nu s-a încheiat aici. În celălalt capăt al lumii, în Japonia, au loc Jocurile Olimpice, unde 100 de sportivi români încearcă să aducă acasă cât mai multe medalii. Încă o dată, sportul îi aduce laolaltă pe iubitorii de înot, atletism, canotaj, gimnastică artistică, canoe, tenis de masă sau box, care vor susţine de această dată aceeaşi echipă - cea a României. Cu ocazia acestor evenimente sportive de anvergură, după mai bine de un an de restricţii, limitări şi schimbări, aflăm că nu am uitat să ne îmbrăţişăm după o victorie, să ciocnim un pahar după un gol sau să dansăm împreună pentru o medalie câştigată.

Tocmai pentru a celebra această normalitate, După Afaceri Premium a adus la aceeaşi masă patru sportivi români împreună cu care am vorbit despre lume şi viaţă. Nu am uitat să discutăm nici despre Euro 2020, nici despre sport în general. Partenerul nostru în această incursiune în lumea sportului a fost Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, care este totodată un susţinător al industriei şi care are drept ambasadori unii dintre cei mai importanţi sportivi sau foşti sportivi români.

 

Născut la Bucureşti pe 2 ianuarie 1969, Ilie Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români. Format de Steaua, echipă alături de care a devenit campion al României, golgheter şi alături de care a jucat o semifinală de Cupa Campionilor Europeni, calificându-se mai apoi şi în grupele Ligii Campionilor, el este membru al Generaţiei de Aur a fotbalului românesc. Totodată, Ilie Dumitrescu este jucătorul emblematic în victoria istorică a tricolorilor contra Argentinei la cupa Mondială din 1994 din SUA. Atunci, România a învins cu 3-2 echipa sud-americană, iar două dintre goluri au fost marcate de Ilie Dumitrescu. El a fost totodată şi protagonistul primului transfer cu impact mondial al unui fotbalist român în Premier League. Cariera sa a însumat 62 de meciuri pentru România şi 20 de goluri, precum şi participarea la două campionate mondiale şi un campionat european. Ca jucător, a evoluat în străinătate pentru echipele Tottenham şi West Ham United (Anglia), Sevilla (Spania), America şi Atlante (Mexic). Acum, Ilie Dumitrescu este ambasador Superbet, analist sportiv şi om de afaceri cu investiţii în domeniul HoReCa şi în industria imobiliară.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... ceasul.

Pasiunile mele sunt... fotbalul şi arta.

O descoperire recentă din Bucureşti este... stadionul Steaua.

Ceasul pe care îl port la mână este... un Breguet.

Parfumul meu preferat este... Sauvage de la Dior.

Beau întotdeauna cu plăcere... un pahar de vin roşu.

Dacă aş putea colecţiona orice, ar fi vorba de... obiecte din bronz şi tablouri.

Restaurantul meu preferat este... oricare dintre localurile deschise de lanţul internaţional Nobu.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Londra.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... legume, peşte şi fructe.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... pantofii, curelele şi sacourile.

Muzica pe care o ascult este... diversă. Ascult toate genurile, nu am preferinţe.

Rutina mea de pandemie a fost... grădinăritul.

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... cei dragi pe care nu puteam să-i văd şi să-i ţin în braţe.

Vara aceasta mă va găsi în... Grecia, dar şi la Londra.

Sportivul care m-a surprins cel mai tare la Euro 2020 este... Pedri Gonzalez (fotbalist din echipa Spaniei).

Sportivul meu preferat din istorie este... Sunt de fapt mai mulţi, Hagi, Nadia şi Ilie Năstase.

Sportul pe care îl practic în timpul liber de plăcere este... înotul.

Antrenorul pe care îl admir este... Josep Guardiola (actualmente la Manchester City).

Momentul din carieră de care sunt cel mai mândru este... Aş menţiona aici atât rezultatele de la echipa de fotbal Steaua, cât şi cele de la Campionatul Mondial din 1994.

Gadgetul fără de care nu pot funcţiona este... telefonul.

Plăcerea mea vinovată este... ciocolata belgiană.

Dacă nu aş face ce fac acum, mi-ar plăcea să... fiu pilot.