Style

Din vorbă-n vorbă cu Adriana Dragoescu, CEO RPHI România, compania care deţine SkyTower, despre bucătăria thailandeză, bijuterii moştenite şi ciocolată neagră

30 mar 2021 295 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Are pe mână cea mai înaltă de clădire de birouri din România, SkyTower, etalonul cartierului de business al României şi, din poziţia de CEO pe care o ocupă, coordonează activităţile locale de închiriere şi marketing. Îşi au acolo sediile companii cu nume sonore, precum Oracle, Estée Lauder, Gazprom şi chiar ambasada Republicii Coreea de Sud.

Adriana Dragoescu spune că ştie pe de rost clădirea SkyTower, la fel de bine ca pe propria casă. Când însă uşa biroului se închide, iar ziua de lucru ia sfârşit, ea este, dincolo de CEO, o mare amatoare de călătorii, dar şi de şampanie. Învaţă pentru masterul de Psihologie la care s-a înscris nu de mult şi se bucură de orice escapadă care îi permite să schieze. Dar mai multe despre cine este Adriana Dragoescu după afaceri povesteşte chiar ea.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă...

Sunt mai multe obiectele care nu-mi lipsesc de obicei din poşetă, dar în lumea modernă telefonul este un instrument absolut necesar.

 

Cartea pe care o citesc acum este...

„Strategia. O istorie completă“, de Lawrence Freedman.

 

Pasiunea mea este...

Îmi plac călătoriile şi în condiţii normale cultiv această pasiune cu dedicarea unui explorator. Iar dacă sunt însoţită de familie este cu atât mai mult un prilej de momente unice.

 

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este...

Thailanda. Această ţară reuşeşte să îmi ofere întotdeauna experienţa unei noi descoperiri, fie că este vorba de cultură, bogata bucătărie thailandeză sau de peisajele turistice. 

 

O descoperire recentă din Bucureşti este...

MARe/Muzeul de Artă Recentă. Am descoperit în acest muzeu un spaţiu de cultură, de trăire actuală, un loc de simţit bine din care pleci mai plin şi inspirat.

 

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este...

casa copilăriei lui Creangă, de la Humuleşti.

 

Ceasul pe care îl port la mână este...

nu port ceas.

 

Parfumul meu preferat este...

Tom Ford - Tobacco vanille.

 

Beau întotdeauna cu plăcere...

dacă situaţia o permite, un pahar cu şampanie.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este...

să caut să iau cât mai rapid pulsul oraşului, să iau contact cu istoria şi tradiţiile sale. Şi este foarte practic, dar şi plăcut, să faci acest lucru prin intermediul bucătăriei locale, într-un restaurant autentic.

 

Cea mai recentă realizare...

este una de care sunt foarte entuziasmată. M-am înscris la un program de masterat - Psihologie clinică şi intervenţie psihologică, un domeniu care mă pasionează şi pe care vreau să îl explorez structurat.

 

Bijuteriile mele preferate sunt...

cele moştenite de la mama.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea...

ar fi un mix între Andy Warhol şi Monet. Am o preferinţă pentru curentul impresionist, mai ales aplicat în designul funcţional.

 

Sportul pe care îl practic cu plăcere este...

schiatul.

 

Restaurantul meu preferat este...

KanPai. Este reperul meu preferat în materie de bucătărie japoneză.

 

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este...

templul sculptat în piatră Tanah Lot, din Bali. Este practic o insulă-templu şi unul dintre principalele temple balineze.

 

Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat a fost...

la restaurantul cu specific peruvian COYA, din Dubai.

 

Plăcerea mea vinovată este...

ciocolata neagră.

 

Obiectele mele preferate din garderobă sunt...

pantofii şi accesoriile.

 

Vinul meu preferat este...

vinul potrivit bine cu felul de mâncare. Nu am neapărat un soi preferat, dar în funcţie de felul de mâncare înclin spre un alb sau un rose demisec.

 

 Clădirea mea preferată din Bucureşti este...

SkyTower, clădirea pe care o cunosc ca pe propria casă.