Style

Din vorbă-n vorbă cu Ana Maria Doxan, BEO Nespresso România, despre noi obiceiuri dezvoltate în pandemie, bucuria (re)descoperirii şi despre gastronomie

06 dec 2021 141 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Executivul român Ana-Maria Doxan a preluat de la 1 mai conducerea operaţiunilor Nespresso din România din poziţia de business executive officer, rol din care supraveghează toate operaţiunile brandului, se asigură de dezvoltarea strategică şi de îndeplinirea angajamentelor de sustenabilitate. Nespresso este o divizie a gigantului din industria dulciurilor şi cafelei Nestlé, însă aceasta este operată separat. Brandul de cafea de lux Nespresso a intrat pe piaţa locală în vara anului 2015 cu un magazin într-o clădire pe de Calea Dorobanţilor, iar apoi şi-a dezvoltat continuu activitatea. Când nu lucrează la planurile de extindere a businessului, Ana-Maria Doxan se răsfaţă cu un cappuccino Nespresso sau descoperă locuri noi în ţară şi în străinătate.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... Sunt de fapt două, verigheta şi inelul de logodnă.

Cartea pe care o citesc acum este... Lifespan de David A. Sinclair. Oferă o perspectivă interesantă şi diferită asupra importanţei pe care genele noastre o au asupra procesului de îmbătrânire. Vine, de asemenea, cu informaţii despre diverse lucruri pe care le putem face astfel încât să activăm acele vitality genes, cum sunt ele numite în carte, pentru a înainta în vârstă într-un mod sănătos şi echilibrat.

Pasiunile mele sunt... cafeaua, mâncarea, călătoriile, familia mea. Îmi place să plec în câte un loc nou de fiecare dată când am ocazia şi să îi descopăr nu doar atracţiile şi istoria, ci şi specificul gastronomic.

O descoperire recentă din Bucureşti este... Mereu descoperim în plimbările noastre câte un colţişor nou în pădurea Băneasa. În lunile de toamnă a fost o adevărată poveste, cu toate culorile frumoase ale frunzelor. A fost şi bucuria golden retriever-ului nostru, care nu se mai sătura să se tăvălească în ele.

Ceasul pe care îl port la mână este... amintire dintr-un loc drag, cu valoare emoţională.

Parfumul meu preferat este... Petite Cherie - Annick Goutal, are o simplitate şi o inocenţă care mă încântă.

Beau întotdeauna cu plăcere... un cappuccino Nespresso, preparat cu sortimentul Master Origin Nicaragua şi savurat în ceaşca mea preferată din colecţia Origin. Notele de cereale şi caramel ale cafelei, îmbinate cu dulceaţa spumei de lapte, fac acest cappuccino un deliciu şi momentul meu zilnic de răsfăţ.

Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este... Îmi plac muzeele de artă. În călătoriile mele mereu încerc să strecor măcar o vizită la un muzeu. Mi se pare un mod frumos de a descoperi moştenirea culturală a locului în care mă aflu.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Nicolae Tonitza. Există o delicateţe în toate tablourile lui, un mod atât de sincer şi naiv de a reda expresiile personajelor, care m-a impresionat încă de prima dată când i-am văzut lucrările.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... plaja Labriz din insulele Seychelles, în mijlocul Oceanului Indian. Este una dintre plajele cele mai bogate din punctul de vedere al biodiversităţii, cu o apă de un albastru cristalin. Am fost în luna de miere şi aş vrea să revenim, să se bucure şi fetele de acel loc minunat.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... ouă. Atât eu, cât şi familia mea suntem mari fani omlete şi ouă poşate. Dacă în timpul săptămânii mic dejunurile sunt mai fugitive, în weekenduri ne place să ne răsfăţăm. Am descoperit de curând ouăle turceşti - un deliciu!

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... rochiile lungi de vară. Unul dintre motivele pentru care îmi place sezonul cald este că îmi este foarte uşor să aleg ţinutele. Nu am nevoie de straturi sau combinaţii de piese vestimentare, doar aleg o rochie dintr-un material natural şi în care mă simt confortabil şi sunt gata să îmi încep ziua.

Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... părinţii mei de sărbători. De regulă, petreceam împreună şi ne-a fost foarte greu să ne vedem doar în apeluri video.

Toamna aceasta m-a găsit la... Nespresso. Cu multe activităţi şi planuri pentru perioada urmă­toare, alături de o echipă minunată.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Transilvania, în special satele săseşti. De fiecare dată când petrec câteva zile acolo, am senzaţia că timpul are altă valenţă, parcă totul este mai aşezat şi ţi se oferă răgazul de a observa detaliile vieţii. Mereu mă întorc încărcată de energie pozitivă şi apreciere pentru locurile acestea. Natura chiar este cel mai bun învăţător al nostru.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să mă plimb cât mai mult pe jos. Nu sunt adepta urmării unui itinerar bine pus la punct, îmi place să explorez şi să mă pierd pe străduţe. Cred că aşa descopăr autenticitatea locurilor pe care le vizitez. Şi, desigur, cum spuneam şi mai sus, prin experienţe gastronomice deosebite.

 

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt... yoga şi înot în mod curent. Este o modalitate bună de a mă deconecta de la responsabilităţile de zi cu zi, de a mă relaxa şi întoarce către interiorul meu, unde mereu am găsit resursele de care am nevoie. În sezonul rece îmi place să merg la schi, e un sport prin intermediul căruia am descoperit şi noi destinaţii minunate.

 

Locul din casă care mi-a devenit refugiu în pandemie a fost... grădina. Împreună cu soţul meu am amenajat un colţ care ne place foarte mult.

 

Obiceiurile pe care le-am dezvoltat în această perioadă sunt... Am învăţat să fac cozonaci în pandemie. Mereu am trăit cu senzaţia că procesul este unul mult prea complicat şi laborios, iar într-o oarecare măsură, într-adevăr este. Este însă o bucurie când faci cozonaci împreună cu copiii şi rezultatul final este un deliciu pentru întreaga familie.