Style

Din vorbă-n vorbă cu Emanuel Poştoacă, fondatorul Nordis Group, despre privelişti de la înălţime, maşini de colecţie şi cum plăcerile şi businessul se împletesc

13 apr 2022 456 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Emanuel Poştoacă este preşedintele şi fondatorul Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere şi rezidenţiale premium. El spune că încă din 2008 – când Nordis era agenţie imobiliară – şi până în prezent, când grupul cuprinde şapte entităţi distincte active pe piaţa imobiliară de lux, a crezut în potenţialul României de a străluci şi de a deveni un reper al celor mai spectaculoase destinaţii din lume. Tocmai de aceea, dar şi pentru a contribui la această imagine, dezvoltatorul ridică ansambluri premium în Bucureşti, la munte şi la mare.


Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... o iconiţă. O ţin în portofel.


Cartea pe care o citesc acum este... „Arta războiului“ de Sun Tzu. Este una dintre cele mai bune cărţi de business şi cred că toată lumea ar trebui să o citească.


Pasiunile mele sunt... maşinile de colecţie, atât vechi, cât şi cele noi. O să numesc tot ca pasiuni cei doi câini pe care îi am, pentru că îmi place să petrec timp cu ei, îi iau cu mine în vacanţe, sunt membri ai familiei. Îmi place mult şi să călătoresc.


O descoperire recentă din Bucureşti este... Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti.


Ceasul pe care îl port la mână este... un Patek Philippe.


Parfumul meu preferat este... Acqua di Gio, de la Giorgio Armani.


Beau întotdeauna cu plăcere... un cappuccino bun, la început de zi, în lobby-ul sediului Nordis din Bucureşti.


Muzeul pe care îl vizitez mereu cu plăcere este... Castelul Peleş. E o încântare de fiecare dată şi este unul dintre motivele pentru care ne-am dorit să dezvoltăm un ansamblu de 5 stele chiar în staţiunea Sinaia.


Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este... Constantin Brâncuşi. Este cel mai cunoscut artist din România la nivel mondial.


Restaurantul meu preferat este... La Brasserie, unde ies în fiecare duminică la prânz cu familia.


Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... România, în ansamblul său. România este o sumă de locuri spectaculoase pe care îmi face plăcere să le descopăr şi să le revizitez ori de câte ori am ocazia.


În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... sucuri naturale.


Obiectele mele preferate din garderobă sunt... cămăşile, sacourile şi tricourile în culori închise.


Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt... cele de ştiri, atât locale, cât şi internaţionale. Să fiu întotdeauna informat e o necesitate pentru mine ca om, în primul rând, şi apoi ca profesionist în domeniul imobiliar.


Iarna aceasta m-a găsit la... Sinaia, unde am deschis un nou birou de vânzări, apoi la Dubai, unde am organizat un eveniment Nordis şi am avut întâlniri de business.


Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este... Dubai, fără excepţie! Este locul care răspunde celor mai felurite pretenţii şi care mă încarcă cu energie de fiecare dată când îl vizitez.


Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este... să găsesc un loc la înălţime de unde să admir priveliştea deasupra oraşului. Îmi place să privesc lucrurile de sus, asta mă inspiră şi îmi dă o viziune nouă.


Cel mai tare în pandemie mi-a fost dor de... efervescenţa evenimentelor. A fost ciudat că o bună perioadă de timp nu ne-am putut întâlni în grupuri mari cu cei dragi.


Camera din casă care mi-a devenit refugiu în pandemie a fost... biroul Nordis. Am lucrat şi lucrez în continuare mult de la sediu, indiferent de perioadele pe care le traversăm la nivel mondial.
 

Obiceiurile pe care le-am dezvoltat în această perioadă... au fost munca în ritm susţinut şi seriozitatea. Totodată, mi-am dezvoltat capacitatea de a observa că în orice lucru rău este şi un lucru bun şi încrederea că mereu există ziua de mâine.