Style

Din vorbă-n vorbă cu… Lidia Fati, cofondatoarea Dacris, despre sneakerşi, pisco sour şi vin, indiferent de culoare

12 iul 2021 410 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

În 1994, punea bazele Dacris, importator şi distribuitor de produse de papetărie şi echipamente pentru birouri, alături de soţul ei Dan Fati şi de fratele acestuia Claudiu Fati. Şi-au început afacerea de familie prin deschiderea unui magazin în Constanţa, iar de atunci compania a crescut constant, chiar şi în condiţii de criză, extinzându-se cu birouri şi în alte oraşe ale ţării, dar şi prin dezvoltarea propriei tipografii.

Lidia Fati adoră să călătorească şi a călcat doar pe tărâm grecesc de peste 60 de ori. Şi Japonia este pe lista scurtă a locurilor care i s-au întipărit în memorie. Este studentă la Psihologie, o pasiune regăsită acum nu multă vreme, iar despre plăcerile vinovate poate spune un singur lucru: dacă e plăcere, nu poate fi vinovată.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este...

rujul sau orice tip de lip balm şi ochelarii de citit şi de soare - vara, iarna, nu contează. Plus telefonul.

 

Cartea pe care o citesc acum este...

„Inteligenţa emoţională în leadership“, de Daniel Goleman, fără de care nu cred că poate exista business sănătos. M-am asigurat că o vor primi şi toţi colegii mei şi abia aştept să putem discuta despre ea în întâlnirile viitoare. 

 

Pasiunea mea este...

cititul, dar pe listă sunt şi psihologia şi călătoriile. Ştiu că pare un răspuns la un concurs de Miss, dar nu am inclus şi apusurile pe plajă, deşi şi ele îmi plac. :) Serios acum, mă simt norocoasă că se pot îmbina toate atât de bine şi uşor. Îmi place mult să citesc, dar în aceeaşi măsură îmi plac şi cărţile, librăriile, bibliotecile şi nu concep să nu am multe rafturi cu cărţi în jurul meu. Singurul lucru sigur pentru mine este că azi am în casă mai puţine cărţi decât voi avea mâine. Ce bine ar fi dacă ar sta lucrurile la fel şi cu timpul pe care îl pot dedica lecturii! Nu în cele din urmă, psihologia e o pasiune veche pe care am decis recent să o iau în serios, aşa că acum termin anul 1 la Facultatea de psihologie.

 

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este...

Grecia. Întotdeauna. Deşi am fost de mai mult de 60 de ori până acum, îmi doresc să mai merg de cel puţin 6.000 de ori şi tot nu aş putea-o cuprinde cu totul. Pentru mine chiar e tărâmul zeilor, iar energia locului şi a oamenilor nu se poate compara cu nicio altă experienţă pe care am avut-o în această lume.

 

O descoperire recentă din Bucureşti este...

zona din spatele Intercontinental, Rosetti, cu case vechi şi maiestuoase, care, luată la pas, are un farmec unic. Îmi place foarte mult Bucureştiul caselor pline de istorie şi poveşti şi chiar nu pot înţelege de ce sunt alte oraşe europene mult mai celebre. Bucureştiul nu e cu nimic mai prejos faţă de ele.

 

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele...

Templele din Japonia mi se par în aceeaşi măsură misterioase, calde şi cu un aer magic şi protector.

 

Ceasul pe care îl port la mână este...

Nu port ceas zilnic, însă cel pe care îl port, un model deşi de damă, apropiat de genul masculin, e un cadou drag mie.

 

Parfumul meu preferat este...

Nu am unul preferat, îmi place să încerc tot timpul noi arome care mă fac să mă descopăr mereu altfel. Ca tendinţă, aleg parfumurile care conţin oud şi condimente din lumea arabă. Oricum, nu port aproape niciodată un singur parfum, îmi place să le folosesc în layere, e ca şi cum mi-aş crea propriul meu parfum în fiecare zi.

 

Beau întotdeauna cu plăcere...

vin. Nu contează culoarea, ci calitatea lui, soiul de strugure, combinaţia între soiuri, momentul în care îl beau şi cum se potriveşte cu mâncarea. Şi, bineînţeles, cu cine îl beau.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este...

o plimbare lungă în care să descopăr oraşul dincolo de ghidurile de turism. Nu urmăresc neapărat obiectivele turistice, ba uneori chiar le ocolesc intenţionat. Vreau să descopăr oraşul localnicilor, nu al turiştilor. Îmi place să mă gândesc cum ar fi arătat viaţa mea dacă m-aş fi născut în acel loc. E un exerciţiu interesant pe care îl recomand tuturor. Te ajută să apreciezi mereu mai mult ceea ce ai. 

 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este...

un curs online la o universitate americană.

 

Cea mai recentă realizare...

Mici realizări zilnice, proiecte începute, proiecte duse la capăt. Şi chiar dacă nu e realizarea mea, ci a medicinei, faptul că putem călători din nou datorită vaccinului.

 

Bijuteriile mele preferate sunt...

cele de la designerul meu preferat, grecul Konstantino, un tip imaginativ, care lucrează în argint masiv, pietre preţioase şi mici accente de aur.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este...

Dali.

 

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt...

înotul, zumba, power walking şi antrenamentele la sală.

 

Restaurantul meu preferat este...

Yoshi, restaurantul japonez din Floreasca, de la care comand cel mai des. Mai nou îmi place mult şi Pot, tot din Floreasca.

 

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele...

Sunt două: sudul Cretei şi Japonia.

 

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna...

apă minerală, dar fără lămâie. :) Apoi, roşii, avocado, ananas, iar dacă e vară, atunci pepene verde.

 

Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat a fost...

cea de la restaurantul Huracane din Atena cu specific peruviano-japonez. Mâncarea a fost senzaţională, mai ales că a fost însoţită de pisco sour (un tip de cocktail cu alcool - n. red.).

 

Plăcerea mea vinovată este...

Mie nu mi se pare că plăcerile pot fi vinovate.

 

Obiectele mele preferate din garderobă sunt...

încălţămintea în general şi sneakerşii în special. Îmi place să mă simt confortabil în orice situaţie, iar acest trend în care încălţămintea sport a devenit omniprezentă, indiferent de ţinută, parcă a fost făcut special pentru mine.

 

Vinul meu preferat este...

Amarone della Valpolicella.

 

Obiectul meu de papetărie preferat este...

orice tip de roller cu gel de la Pilot şi stiloul Capless tot de la Pilot.