Style

Din vorbă-n vorbă cu Ramona Dumitru, Apa Nova, despre amintiri din copilărie, experienţe gastronomice de vis şi parfumuri custom made

05 apr 2020 937 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Ramona Dumitru ocupă de circa patru ani funcţia de director de comunicare şi corporate affairs al Apa Nova. Ea are însă o experienţă mult mai vastă în domeniul comunicării, experienţă pe care şi-a construit-o în agenţii de profil şi în companii pe parcursul a mai bine de 15 ani. Când nu lucrează, Ramona Dumitru citeşte, ascultă muzică fado şi descoperă locuri noi din lume.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este... inelul meu de logodnă Bvlgari pe care îl port de fiecare dată lângă verighetă. Sunt un tandem şi un tot care mă reprezintă atât estetic, cât şi spiritual.

Cartea pe care o citesc acum este... „Dare to Lead“ de Brene Brown. Este o carte despre consolidarea curajului în spaţiul de lucru. Liderii şi echipele deopotrivă se confruntă cu probleme grave care se manifestă prin vulnerabilitate la locul de muncă, astfel că se sabotează, omorând inovaţia şi creativitatea. Această carte face referire la stăpânirea temerilor, alegerea curajului asupra confortului şi a inimilor întregi prin armură şi vorbeşte despre construirea unei culturi organizaţionale bazate pe vitejie şi vulnerabilitate.

Pasiunea mea este... dincolo de shopping, muzica fado. În copilăria mea, la TVR erau transmise des concerte ale Amaliei Rodrigues. O adoram pentru că îmi plăcea muzicalitatea ei deşi portugheza mi se părea cea mai urâtă limbă. Ulterior, din diferite motive, am descoperit Portugalia şi pe Mariza, care a devenit cântăreaţa mea preferată, iar astăzi consider limba portugheză una dintre cele mai frumoase limbi din lume.  

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este...  Portugalia. Dar arătată de un localnic. De fapt, cred că orice loc arată diferit dacă îl descoperi singur şi din hărţi faţă de atunci când este prezentat de un localnic.

O descoperire recentă din Bucureşti este… Curtea bisericii Stavropoleus, vara. Nu este o descoperire recentă, dar de fiecare dată când mă întorc acolo am senzaţia că este o întâlnire nouă şi de fiecare dată este incredibil de fascinantă „descoperirea“. 

Ceasul pe care îl port la mână este... Port ceas doar ca accesoriu la evenimentele de vară.  Am doar unul singur – primit cadou de la părinţii mei, acum 20 de ani, când am intrat la facultate.

Parfumul meu preferat este... un parfum custom made. Când eram copil, mama mea îmi spunea că o doamnă trebuie să caute până când găseşte un parfum care o reprezintă. Odată găsit, el se va contopi cu personalitatea sa şi asta va însemna că oamenii vor şti că a fost într-un anume loc sau încăpere, chiar dacă ea nu este acolo, doar simţindu-i parfumul asociat întotdeauna cu ea şi doar cu ea. Eu cred că l-am găsit. E drept… dintr-o întâlnire întâmplătoare cu un parfumier italian. Este o feerie ce adună note de ambră, tămâie, smirnă şi busuioc.

Beau întotdeauna cu plăcere… un pahar de Porto Ruby.  Mă linişteşte, îmi invadează mintea cu amintiri din locuri frumoase şi îmi activează toate simţurile şi papilele gustative.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este...  să fac rezervare la unul dintre cele mai bune restaurante. Nu sunt o gurmandă, dar cred că acolo poţi, într-o manieră sumară, să iei un prim contact cu oraşul, gastronomia, oamenii, atmosfera locului.


Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este...  Adrian Ghenie. Dar din păcate, nu pot. Mă bucur însă că sunt contemporană cu el.

Sportul pe care îl practic cu plăcere este... pilates. Este un sport pe care l-am descoperit târziu şi faţă de care am prins dependenţă. Am trecut de la scutirea medicală la sport din liceu, la un spaţiu dedicat acasă pentru aparatul meu Reformer. 

Restaurantul meu preferat este... fără doar şi poate, White Rabbit din Moscova. Chef-ul, meniul, atmosfera, priveliştea, clasa, rafinamentul, totul a fost un vis. Altul, mai recent descoperit este Nusr-Et. Îl prefer pe cel din Istanbul. Deşi carnea nu este aproape deloc prezentă în meniul meu zilnic, acest restaurant m-a făcut să practic turismul gastronomic doar de dragul spaghetelor de vită.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... oraşul vechi din Valencia.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna... prosecco şi portocale. Le ador şi separate, şi împreună.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt... o rochie vintage pe care o purta mama mea în studenţia ei, făcută din batist pictat manual şi accesorizată cu nasturi confecţionaţi la un mic atelier, la care lucrau foste croitorese din atelierele Regelui Mihai.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt… economist.com.